Cikkek a fotókról

Tejfürdők, zselés bankok – hogyan készítsünk egy stílusos fotót

A tejfürdőben történő fotózás kiváló technika a portréfotózáshoz, amely a természetességre és a minimalizmusra összpontosít. A negatív fehér tér használata lehetővé teszi, hogy a modell arcára és testére összpontosítson. Fotósok Taya Ivanova Tamara Kedves segít megérteni a finomságok. 

Молочные ванны, кисельные берега – как сделать стильную фотографию

Mi a fotó egy tejfürdőben? 

Egyszerűen fogalmazva, ez egy kép egy modellről, amely a tejben fürdik. Sokan társítják ezt a technikát a híres fotó Whoopi Goldberg less ki egy kád tej. A híres lövést Annie Leibovitz készítette, és ez a forgatás egyfajta őse lett a széles körben szeretett koncepciónak. 

Молочные ванны, кисельные берега – как сделать стильную фотографию

Fotó: Annie Leibovitz

Fehér társul lágyság, tisztaság. Ezért az ilyen felvétel népszerű az újszülöttek és a terhes nők számára. Tej segít a modell úgy érzi, szép, gyengéd. 

Felkészülés egy fotózásra a tejfürdőben 

A tapasztalt fotósok, akik tejfürdőben fényképeznek, körülbelül 3-6 liter tejet használnak fotózásra. A lövésre való felkészülés nem olyan nehéz. Ennek alapja a tej, a meleg víz és a fürdő. 

Молочные ванны, кисельные берега – как сделать стильную фотографию

Először töltse fel a kádat meleg vízzel, majd kezdje hozzá tejet. Ebből a célból a rendszeres tej a legalkalmasabb, de száraz tejet is használhat.

Ha kevesebb tejet ad hozzá, a keverék áttetsző lesz. Vagyis a modell testének nagy része víz alatt látható lesz. Ha több tejet ad hozzá, átlátszatlan keveréket kap. 

Nem döntött a tej-víz oldat arányáról? Ezután ne használja az összes tejet egyszerre. Öntsük fokozatosan kísérletezni különböző szintű átláthatóság. 

Ha tejport választ, győződjön meg róla, hogy a víz elég meleg ahhoz, hogy mindent feloldjon. Ha nem ez a helyzet, akkor nem a legesztétikusabb pordarabokkal kell foglalkoznia a tejfürdőben. 

Biztonsági Tippek 

A tejfürdőben lévő fotó egyedisége nem kevésbé egyedi problémákkal jár. 

  • Hozzáférés a meleg vízhez

Ha több mint fél órát lő, ez a tipp segít melegen tartani a modellt. A kényelem rendkívül fontos a gyermekfotózás szempontjából. Ha sok tej van, győződjön meg róla, hogy meleg is. Ha lehetséges, ajánlott állandó meleg vízellátás. 

  • Száraz ruházat és padló

Amikor utasítja a modell fényképezés előtt, győződjön meg arról, hogy ő hozott egy sor száraz ruhát, majd egy törülközőt az idő a fényképezés után. Vigyen magával egy padlószőnyeget. A padló soha nem lehet csúszós, ezért készítsen egy törülközőt, hogy törölje szárazra. Egy tiszta kéztörlővel is rendelkeznie kell, hogy törölje le a tejszerű víz elkerülhetetlen cseppjeit a modellről és a környékről.

  • Kerülje a virágokat szennyeződéssel, pollennel vagy tövisekkel

Ha friss virágokat használnak egy fotózásra tejfürdővel, akkor egy kis türelemre lesz szüksége. Ha nem teljesen tiszták, vagy túl sok pollen van benne, a tejfürdő zavarossá válhat. A tüskés Virágok nyilvánvaló okokból tilosak. 

Молочные ванны, кисельные берега – как сделать стильную фотографию

Ha valódi virágokat kell használnia, győződjön meg róla, hogy a modell nem allergiás egyikre sem. A probléma teljes elkerülése érdekében kiváló minőségű művirágokat használhat-ezek megkülönböztethetetlenek az élőktől. 

A legjobb fotó kellékek egy tejfürdőben

Adja hozzá a kellékeket a kádhoz, miután a modell leülepedett, a felület pedig megnyugszik. Ez segít mindent a felszínen maradni. 

Молочные ванны, кисельные берега – как сделать стильную фотографию

Ruházat és kiegészítők

Egy ilyen könnyű, átlátszó kerethez egy átlátszó ruha ideális. Például a csipke vagy bármilyen átlátszó szövet eleganciát és gyengédséget ad a fotóknak. Ha a modell valami zártabbat akar viselni, egy egyszerű fehér ruha is működni fog. 

OLVASSA EL:  Éjszakai építészeti fotózás

A tejfürdő hangsúlyozza a modell testét. Fontos, hogy a lehető legtermészetesebben viseljen megfelelő kiegészítőket és pózokat. 

Világítás 

Fényképezés közben ne álljon a modell felett. A tejfürdőben nem hízelgő kiemeléseket hozhat létre. Ha túl sötét helyen tartózkodik, használjon reflektort a durva árnyékok eltávolításához, majd csillogást adjon a modell szeméhez. 

Mesterséges fény használatakor szüksége lesz egy softbox-ra vagy más fénymódosítóra, hogy a lehető lágy megvilágítást kapja. Mesterséges fényben is változtassa meg a színhőmérsékletet. Enyhítse a fényforrások által létrehozott túltelítettséget. 

Hogyan készítsünk fényképeket egy tejfürdőről 

Válassza ki a megfelelő kamera beállításokat. Minél alacsonyabb a mélységélesség, annál nagyobb figyelmet fordítanak a modellre. Ez jól működik minimalista portrék létrehozásakor. De ha kellékeket használ, meg kell próbálnia olyan mélységélességet létrehozni, amely nem túl sekély. Végül is szükség van arra, hogy a kellékek élesek legyenek. 

Молочные ванны, кисельные берега – как сделать стильную фотографию

Ha nem használ kézi üzemmódot, a kamera méri a fényt, és önmagában állítja be a helyes értékeket. A probléma az, hogy a kép alulexponált lehet a tej fényes felülete miatt. Ennek elkerülése érdekében az expozíciókompenzációt egy vagy két megállóval túlexponálni kell. 

RAW formátumban is le kell lőni, hogy az utófeldolgozás során könnyen beállíthassa az expozíciót és a színhőmérsékletet. 

Használjon negatív helyet a kompozícióban 

A tejfürdőben készült fotózás hangsúlyozza a keret negatív helyét. Van egy csomó rugalmasságot, amikor a forgatás, meg lehet beszélni a modell, hogy mit szeretne kapni eredményeként: a hangsúly lehet a smink, természetes fürtök, arckifejezés, stb 

Használjon további elemeket 

Amikor kiválasztják a kellékeket egy fotózásra egy tejfürdőben, gyakran választják a virágokat. Mindig működik. De ez nem feltétlenül szükséges, ezért ne korlátozza magát. Például, ha egy gyermek fantáziájára gondol, szórja meg a csillogást vagy használjon koronát. 

Tartsa a hangokat semleges. A pasztell árnyalatok, mint például a halvány mályva vagy a halvány rózsaszín, nem ellentmondanak a tej fehérségének. 

Ha nincs ötlete, inspiráljon a modell jellemzőiből. Például a képen látható modell kék szemekkel rendelkezik. A pólója és a csillogása úgy emeli ki a szemét, hogy közben nem csapódik össze a tejjel. Az ilyen egyszerű részletek fényes személyiséget adhatnak a képnek. 

Молочные ванны, кисельные берега – как сделать стильную фотографию

Fotó a tejfürdő utókezeléséről 

A fotók nem kívánt fürdőéleket, kócos hajat vagy más apró részleteket mutathatnak, amelyek láthatatlanok voltak a lencsén keresztül. Ezeket a dolgokat többféle módon szerkesztheti. 

Молочные ванны, кисельные берега – как сделать стильную фотографию

  • Vágás

Ne feledje, hogy az eszköz túlzott használata rontja a képminőséget. 

  • Klónozás

A bélyegző eszköz ideális minden formájú és méretű tárgy eltávolítására. 

Tartalomérzékeny eszköz. Válassza ki a javítani kívánt területet, kattintson a jobb gombbal, majd válassza a kitöltés lehetőséget. A tartalom mellett Tartalomérzékeny is található. Ez az eszköz tökéletes a fentiekhez hasonló minimalista fényképek kijavítására. 

Következtetés 

A tejben való felvétel meglehetősen intim folyamat, ezért győződjön meg róla, hogy Ön és a modellje ugyanazon az oldalon vannak a fotózás során. Hozzon létre egy légkört. És bármi lehet!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb