Cikkek a fotókról

A perspektíva rögzítése a Photoshopban

Ha csak az átalakítási eszközöket használja a képelemek perspektívájának biztosítására, akkor fantasztikus lehetőséget hagy ki. A Távlatpontszűrőt gyakran nem fogadják el; a legtöbb fotós úgy véli, hogy csak háromdimenziós munkaterületen hasznos. 

Ebben a cikkben Ana Mireles elmagyarázza, mi a perspektíva korrekciós szűrő, és hogyan lehet használni, hogy javítsa a képeket. 

Mi a perspektíva korrekció a Photoshopban? 

Исправление перспективы в Photoshop

A Vanishing Point egy Photoshop-szűrő, amely lehetővé teszi objektumok méretezését és szerkesztését egy képen a kép perspektívájának megfelelően. Ezt a funkciót a Szűrő menüben találja meg. 

Miután a felhasználó kiválasztotta a Távlatpontszűrőt (“perspektíva korrekció”), a Photoshop megnyit egy speciális munkaterületet a perspektíva minden változásához. 

A perspektíva az, ami mélységet ad a képnek. Például, ha a fényképezőgép érzékelőjével párhuzamos falat fényképez, a falnak (valamint az egész képnek) laposnak kell lennie. De ha ehelyett egy szögletes képet készít a falról, és egy távoli ponton eltűnik, akkor a fal a jelenettel együtt háromdimenziós lesz. 

Исправление перспективы в Photoshop

Vessen egy pillantást a fenti képen látható nyilakra. A fal lapos, mélység nélkül. De a korlát a horizont felé mozog, ahol eltűnik (ha tovább nyúlik előre). 

A” helyes perspektíva ” szűrő lehetővé teszi a fényképek perspektívájának beállítását a reális eredmény elérése érdekében. (Látja, hogy a korlát mentén futó nyíl úgy tűnik, hogy eltűnik a jelenetbe? Ez azért van, mert a fotós hozzáadta a Vanishing Point segítségével!) 

Munka perspektíva korrekció. Az alapok 

  • Hogyan hozhatok létre egy perspektívasíkot?

Kattintson a sík létrehozása eszközre a bal oldali eszköztár tetején. Ezután kattintson a létrehozni kívánt sík sarkaira. (Itt szorosan figyelemmel kell kísérnie az elemeket a perspektívában.) 

A Photoshop azonnal hozzáadja a síkját a képhez. 

Исправление перспективы в Photoshop

Most, hogy a síkot alkotó vonalak kékek, azt jelenti, hogy minden jól működik. A sárga vagy piros vonalak azt jelentik, hogy a Photoshop nem fogadja el ezt a síkot. 

OLVASSA EL:  Итоги фотоконкурса рекламной фотографии "Красивые вещи 2"

Miután létrehozta a síkot, próbálja meg mozgatni a sarokpontokat, amíg meg nem kapja a kívánt eredményt. Nagyíthat, ha pontosabbnak kell lennie. Minden, amit beszúrsz és minden, amit szerkesztesz ezen a síkon belül (amíg a Vanishing Point munkaterületen vagy), ebbe a perspektívába kerül. 

  • Hogyan menthetek meg egy perspektívasíkot? 

Ha kész Vanishing Point, kattintson az OK gombra (a jobb felső sarokban) a módosítások elfogadásához. Ez hozzáadja a perspektívasíkot a fájl részeként. A Kép mentése és bezárása esetén a perspektívasík is mentésre kerül. Amikor újra megnyitja a fájlt, futtathatja a perspektivikus korrekciós szűrőt, a létrehozott perspektívasíkok pedig szerkeszthetők lesznek. 

  • Hogyan törölhetek egy perspektívasíkot?

Sík törléséhez egyszerűen válassza ki, majd nyomja meg a Bs gombot. A saját sík kiválasztásához egyszerűen kattintson rá a síkszerkesztő eszköz segítségével. 

Tudni fogja, hogy a sík van kiválasztva, ha látja a határ csomópontok körülötte. 

  • Tud létrehozni több sík?

Igen, több is létrehozható, amelyek külön-külön vagy összekapcsolhatók. Ha külön második síkot szeretne létrehozni, csak fejezze be az első munkát, majd kattintson a kép egy másik részére, majd indítsa újra. 

Ha két síkot szeretne csatlakoztatni, akkor a másodikat el kell szakítania az elsőtől. Ehhez nyomja meg a Ctrl billentyűt, majd húzza az egyik élcsomópontot a következő sík létrehozásához. 

Alapértelmezés szerint a második sík 90 fokos szögben helyezkedik el az elsőhöz képest. Használhatja a szögvezérlőt, amelyet a Távlatpont ablak tetején található eszköztáron talál. 

Исправление перспективы в Photoshop

Hogyan használhatom a Vanishing Point-ot a Photoshopban objektumok perspektívába helyezéséhez? 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb