Cikkek a fotókról

Hogyan kell fényképezni a játékokat. 10 kreatív technikák

Az elmúlt években a játék témájú fotózás gyors növekedést mutatott az amatőr és profi fotósok körében. Különböző forrásokban – folyóiratokban, internetes oldalakon, közösségi hálózatokon-sok fénykép és teljes fotózás található a Star Wars játékoktól a játékautókig. Ebben a cikkben elmondjuk az ilyen fotózás érdekes gyakorlatairól. 

Как фотографировать игрушки. 10 креативных приемов

Remy Loz

1. A kamera beállítása

Játékok készítésekor gyakran használnak közeli képeket és nagyon közeli képeket. Íme néhány dolog, amit szem előtt kell tartani a kamera beállításakor:

 • további részletekért válasszon egy kisebb rekeszértéket
 • minél közelebb kerülsz a témához, annál kevesebb mélységélességgel kell dolgoznod. A fotósok gyakran ragaszkodnak az f/5.6-f/8 nyíláshoz, de ha közeli, akkor még mindig bokeh hatást fejt ki.
 • gondosan válassza ki a lencsét, és gondolja át, hogy hol helyezze el a játékokat. A megfelelő mélységélesség létrehozásához használja a fókusz egymásra rakását (lásd a 6.tippet).
 • a nagyobb pontosság érdekében használjon kézi fókuszt

A játékok apró részeinek fényképezésekor a kamera autofókusza elvész, ezért a fotósnak át kell váltania a kézi fókuszra, és lassítania kell a munkafolyamatot. Néha tart egy csomó próba-hiba, valamint egy csomó nézi a képeket a számítógép képernyőjén, hogy meghatározzák a megfelelő fókusz mód.

 • alacsonyabb ISO a maximális minőség érdekében

Как фотографировать игрушки. 10 креативных приемов

Fotó: Daniel Cheung

Állvány használata esetén tartsa be az ISO100-at. Ilyen módon optimalizálhatja a fényt, csökkentheti a fénykép zaját.

2. Készítsen megfelelő felszerelést.

 • Állvány

A játékfotózásra ugyanazok a követelmények vonatkoznak, mint a csendéletfotózásra, az állvány pedig mindig a kötelező lista tetején van. Ezenkívül nem fogja bekapcsolni a kamerát minden alkalommal, amikor egy kicsit mozgatni kell a játékot.

 • Távoli zárkioldó

A zárkioldás távolról történő végrehajtásának képessége nagyon fontos, mivel a kamera legkisebb rázkódása megakadályozható. Speciális programokat is használhat a kamera távoli eléréséhez. A legtöbb modern kamera beépített WIFI-vel rendelkezik.

 • Táblázat vagy 3D platform

A kis tárgyak különböző szögekből történő fényképezéséhez a legjobb, ha egy íróasztal dolgozik. Ez segít megnézni a játékokat “szemmagasságban” ugyanúgy, mint az emberek fényképezése.

 • Háttér
OLVASSA EL:  Hogyan lehet elérni a lágy fókusz fotózást

Legyen kéznél egy semleges háttér, amelyet a játékok mögött vagy alatt használhat.

Как фотографировать игрушки. 10 креативных приемов

 • Eszközök

Hasznos, hogy készítsen egy mini szerszámkészlet kis olló, csipesz, ragasztószalag, fa nyársak, hogy segítsen a helyzet beállításához tárgyak a keretben. Sokkal gyorsabb néhány véletlenszerű szálat vágni, és óvatosan mozgatni az objektumokat egy eszközzel, mint utána a Photoshopban szórakozni.

Ugyanebből az okból tartsa kéznél a tisztító ruhát és a szokásos szórópisztolyt. A közeli felvételeknek köszönhetően minden porszem látható lesz a fényképeken.

 • Világító eszközök

Néha lámpát és / vagy vakut használnak, de gyakrabban diffúz természetes fényt használnak az ablakon keresztül, és a reflektor használata előnyös.

Как фотографировать игрушки. 10 креативных приемов

3. Lő a szabadban

Ideális egy enyhén felhős, puha, egyenletes fényű nap. Fedezze fel környezetét, és nézze meg, hogyan befolyásolja a játék történetét.

Próbálja meg például:

 • pocsolyák;
 • kéregdarabok vagy gallyak;
 • levelek vagy fű;
 • kis kavicsos kövek;
 • beton;
 • strand;
 • virágok és szirmok;
 • buszmegálló.

Как фотографировать игрушки. 10 креативных приемов

Fotó: Heather Milne

4. Kapcsolja be az érzelmeket, hogy elmondja a játék történetét

Talán a legérdekesebb dolog a játékfotózásban történeteket mesélni. A néző nem csak látja a történetet, hanem csatolja a saját érzelmek, érzések, hogy a játék. A telek tartalmazhat egy játék teherautó elveszett az erdőben, babák magasan egy ablakpárkányon, vagy haszonállatok ebédidőben. Ha több játék van a keretben, gondoljon arra, hogyan kapcsolódnak egymáshoz, és hol vannak a szemvonaluk. Nézze meg, mit mond a “testbeszédük”.

A történetnek egyszerűnek és világosnak kell lennie.

Как фотографировать игрушки. 10 креативных приемов

Fotó: Marina Shatskih

5. Készítsen egy csoportos fényképet a játékokkal rendelkező emberekről

Ha fiatalabb barátai vagy családja van, hívja meg gyermekeit, hogy lőjenek játékokat. A közös munka gyakran új inspirációt nyújt, játékaikat pedig fényképezésre is felhasználhatja.

Как фотографировать игрушки. 10 креативных приемов

Fotó: olia danilevich from Pexels

6. Próbálja meg részletesebben összpontosítani fényképeit

A fókusz egymásra rakása azt jelenti, hogy ugyanazon objektum fényképeit különböző fókuszokkal kombinálják. Ezt megteheti a Photoshopban.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb