Cikkek a fotókról

Hogyan készítsünk képeket a könyvborítókhoz

Van egy csomó információt, hogyan lehet pénzt a forgatás stock képek. A legsikeresebb stock fotósok azonban titkosak-niche tartalmat készítenek szakosodott ügynökségek számára! Számos különböző területet megnézhet, de ebben a cikkben Charlie Moss (Charlie Moss) profi fotós elmondja, hogyan kell képeket készíteni a könyvborítókhoz. Kezdjük. 

Hogyan lehet betörni a könyvborító ipar 

Számos speciális könyvborító ügynökség létezik, amelyek kizárólag a fotósok és illusztrátorok ügyfeleinek kiválasztására szolgálnak. Ezek az ügynökségek lehet egy nagyszerű módja annak, hogy bekerüljön a könyvborító fotózás. 

A könyvborító ügynökségek azonban jó portfóliót igényelnek az alkalmazás részeként. Ha még nincs olyan portfóliója, amely alkalmas egy könyvborító tervező ügynökségre, és azonnal el akarja kezdeni, megpróbálhat kommunikálni a potenciális ügyfelekkel a közösségi hálózatokon. Az Instagram remek hely a többi kreatív emberrel való kapcsolathoz. 

Nem fog működni a szokásos ügyfél-fotós kapcsolaton belül. Ehelyett szerkesztők, tervezők és nyomtatók vesznek részt. Nem számít, milyen könyvről beszélünk – legyen szó enciklopédiáról, thrillerről vagy főiskolai tankönyvről. A koncepció ugyanaz, ugyanazok az emberek mindig részt vesznek. 

Как снимать изображения для обложек книг

A szerző és a szerkesztők általában áttekintik az Ön és a tervező által végzett munkát, míg a nyomtatott személy kommunikál a tervezővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden szín jól néz ki. Most már tudni kell, hogy a tervező kapsz néhány színes munka, ahogy a képet, majd szerkeszteni a képet. Ne lepődj meg, ha arra kérnek, hogy sok dolgot triviális okokból újra készítsen. Sok példány lesz, ami végül csak néhány ember véleményétől függ. Végül az számít, hogy az eredmény tökéletes a szerző és a szerkesztőség szemében. 

Gondolj a formátumra és az elrendezésre 

A könyvborítók képeinek rögzítésekor fontos figyelembe venni a képarányt. A könyvborítók szinte mindig függőleges formátumban készülnek, így a tájképek általában nem érdekesek a borítótervezők számára. 

Как снимать изображения для обложек книг

Balra: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM / 100mm / 1 / 125s / f / 8.0 / ISO 100 / Ablakfény + reflektor

A jobb oldalon: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 70-200mm f/2.8 IS II USM / 70mm / 1 / 640s / f / 2.8 / ISO 800 / elérhető fény

A könyvek bármilyen méretben kinyomtathatók, ami azt jelenti, hogy egyetlen képarány sem a legjobb a borítókészítéshez. Tehát a könyvborító tervezőinek általában meg kell vágniuk a képeket, hogy illeszkedjenek hozzájuk. 

Ügyeljen arra, hogy a könyvborítókhoz készült képek készítésekor szükség van a keretezésre, valamint ügyeljen arra, hogy ne helyezzen érdekes részeket a tárgyból vagy a kompozícióból a keret széléhez. Ez több lehetőséget ad a tervezőnek, ha a képeket különböző könyvborító elrendezésekben használja. 

Ha ismeri a kívánt formátumot, készítsen körülbelül 30-40% – kal szélesebbet, hagyva helyet a jövőbeli változásoknak. Ne törekedjen a tökéletes keskeny metszésre. Abban az esetben, ha a tervező úgy gondolja, hogy néhány dolgot kissé meg kell mozgatni, egy szélesebb terv segít. Ezenkívül a szélesebb keretek több helyet hagynak a szükséges textúráknak, ha meg kell oldania a helyzetet az utófeldolgozási szakaszban. 

Hagyjon üres helyet 

Amikor képeket készít a könyvborítókhoz, többet kell gondolnia, mint a kompozíció. Meg kell adnia egy helyet a könyv címe és szerzője. Más szavakkal, a borítóképnek legalább egy olyan nagy helynek kell lennie, amely elegendő a szöveg elhelyezéséhez. 

Как снимать изображения для обложек книг

Balra: Fujifilm X-T20|Fujifilm XF 35mm f/1.4 R|35mm|1/280sec / f / 1.4 / ISO 200 / Ablakfény

Jobbra: Fujifilm X-T20|Fujifilm XF 35mm f / 1.4 R / 35mm / 1 / 3500S / f / 1.4 / ISO 200 / elérhető fény

Az ilyen területeket tömör színekkel, kevésbé részletezett területek felvételével, vagy sekély mélységélességgel lehet elérni a háttér és az előtér elmosódásához. Nincs olyan szabály, amely előírná, hogy a könyvborító tervezőinek hol kell elhelyezniük a szerző címét és szövegét. Javasoljuk azonban, hogy az egyes képek több változatát készítsük el, beleértve azokat a kompozíciókat is, amelyek helyet hagynak a fénykép közepén, valamint olyan kompozíciókat, amelyek tetején és alján szabad hely van. 

OLVASSA EL:  Mi a teendő egy új lencse megvásárlása után

Как снимать изображения для обложек книг

Tervezze meg a képeket 

Ha nehéz olyan kompozíciókat készíteni, amelyek lehetővé teszik a szöveg elhelyezését, akkor használja a régi iskolát-a vázlatfüzetet. Fogj egy tollat és papírt, rajzolj néhány üres téglalapot, és képzelj el minden olyan helyet, ahol a tervező elhelyezheti a címet és a szerző nevét. Akkor világosan látni fogja, hogyan és hol hagyhat üres helyet. 

Как снимать изображения для обложек книг

Ez egy vázlatkészlet, amely a népszerű könyvkereskedő bestseller listáin alapul. A mezők a szöveg helyét mutatják az egyes könyvek borítóján

Ahhoz, hogy a felvételek a következő szintre, gondolj a kellékek szeretné használni a fotó, hogyan tudnak illeszkedni a vázlatok csak tett. Játék egy rajz album valóban fokozza a képeket, és menteni egy csomó időt. 

Győződjön meg róla, hogy ismeri a fényképezés általános koncepcióját és követelményeit. Tartsa nyitva a kommunikációs vonalakat mindenkivel, aki a projekten dolgozik, hogy pontosan tudja, mit akar mindenki. Ez segít egy olyan fénykép elkészítésében, amely tökéletesen megfelel az Ön igényeinek. Néha a munka könnyebbé teszi a világos és tömör utasításokat, hogy nem hagy teret a zavart. Más esetekben olyan ügyfelek lesznek, akik nagyobb szabadságot adnak neked, de végül ez csak bonyolultabbá teheti a dolgokat. Legyen felkészülve mindkét forgatókönyvre. 

Inspirációt keresve 

Как снимать изображения для обложек книг

Ha megpróbál ötleteket találni a lehetséges könyvborító képekhez, erősen ajánlott, hogy vizsgálja felül a könyvesbolt elrendezéseit. Nem kell fizikailag odamenni; rengeteg online áruház van! Gyorsan megtapasztalhatja a különböző stílusok borítók különböző műfajokban. 

Как снимать изображения для обложек книг

Balra: Fujifilm X-T20|Fujifilm XF 35mm f/1.4 R|35mm|1/450 s|f/2.0|ISO 200 / Ablakfény + reflektor a jobb oldalon: Fujifilm X-T20|Fujifilm XF 35mm f/1.4 R|35mm|1 / 640 s|f/1.4 / ISO 200 / Ablakfény + reflektor

Ez is egy jó ötlet, hogy tartsa szemmel a szociális média hírcsatornák kiadói kedvenc műfajok. Sok kiadó rendszeresen közzéteszi a közelgő könyvek képeit, amelyek ötletet adnak az ipari trendekről. 

Ha Ön szerző, de nem fotós 

Szóval, közzéteszi a saját cikkeit, és meg akarja tervezni a saját könyvét? Ez nagyszerű, a fenti tippek még mindig érvényesek. Fontos azonban megérteni a fényképezőgép kreatív potenciálját. 

Szintén reális, ha a forgatás képek egy könyvborító; fényképezés nem mindenki számára intuitív, és a legjobb fotók általában az eredménye több éves kemény munka, gyakorlat. Azonban, ha megtanulják az alapokat, tényleg nincs ok, miért nem kell lőni a könyvborító. Bár mindig érdemes néhány megbízható barát véleményét kérni, amikor a végső elrendezésről van szó, különösen akkor, ha barátai vannak, akik sok könyvet vásárolnak és olvasnak! 

Hogyan készítsünk képeket a könyvborítókhoz. Következtetés 

Akár azt szeretnénk, hogy változatossá a fotózás üzleti és elkezd fényképezés képek egy borító ügynökség, vagy csak szeretné létrehozni a saját borító saját közzétett könyv, a fenti tippeket kell segíteni, hogy. 

Как снимать изображения для обложек книг

Kövesse a hagyományos összetételi szabályokat, tegyen helyet a címsoroknak és más szövegeknek, és keressen inspirációt a műfajában. Végül, ha el akarja kezdeni a képek készítését a könyvborítók számára, a legjobb tanács az, ha azonnal elindul az üzletbe. Hozzon létre egy portfóliót, majd tegye közzé az interneten. Tudja meg, melyik stock ügynökségek a legjobb a fotósok tudja, hogy ha tudod, hogy a képek az új bestseller!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb