Cikkek a fotókról

Hogyan készítsünk egy termékfotót 360 fokos formátumban

Mi a 360 fokos termékfotó?Как снимать продуктовую фотографию в формате 360 градусов

Chad Verzosa úgy véli, hogy a legtöbb esetben elegendő egyszerűen a terméket egy speciális lemezjátszóra helyezni. Balról jobbra, vagy fordítva, lépésről lépésre (manuálisan vagy automatikusan), és minden alkalommal készít egy képet. Miután a fotós befejezte a forgatást, a képeket feltöltik a 360 termékfotó programba, amely animálja ezeket a képeket. 

Amikor az animáció befejeződött, feltöltheti vagy másolhatja a program által biztosított rövid kódot. Amikor beszúr egy linket egy webhelyre, az emberek mozgathatják a képet különböző irányokba húzva. 

Milyen eszközökre van szüksége a panorámás termékfotózáshoz?

  • DSLR vagy tükör nélküli kamera

A nagy mennyiségű adat kezelésének elkerülése érdekében sok fotós alacsony felbontású belépő szintű kamerákat választ. A legtöbb esetben a 24 megapixeles terményérzékelő kiváló minőséget biztosít anélkül, hogy lelassítaná azokat a webhelyeket, amelyek panorámaképeket jelenítenek meg a termékekről. 

  • Zoom objektív

Mivel a termékek mérete változik, szüksége lesz egy lencsére, amely mind a nagy, mind a kis tárgyakat beillesztheti a keretbe. Jobb zoom objektív használata. 

  • Állvány

Legyen szokás állvány használata fényképezés közben, hogy minden alkalommal tiszta fényképeket kapjon. 

  • Távirányító

Szüksége lesz egy távirányítóra a kamera vezeték nélküli aktiválásához. Ez biztosítja, hogy ne véletlenül mozgassa a készüléket, miközben 360 képet készít a termékekről. 

  • Világítóberendezések

A panorámás termékfotózás fényes fényforrást igényel a következetes eredmények biztosítása érdekében. Használhat LED-eket vagy stúdió monoblokkokat. A legtöbb esetben két-három fényforrásra van szükség az optimális világítás biztosításához. Ezenkívül két-három softboxra lesz szüksége panorámaképek készítéséhez. A téglalap alakúak ideálisak.

A legtöbb esetben a termékfotózás puha megvilágítási körülményeket igényel az egyenletesen megvilágított felületek előállításához, valamint részletes kép készítéséhez. 

  • Lemezjátszó asztal

Számos márkájú fényképészeti berendezés értékesíti a termékek panorámafotózására szolgáló speciális táblákat. De nem kell sok pénzt költenie a szakmai eredmények eléréséhez. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan készítsd el magad. 

OLVASSA EL:  Rui Paglia és utcai fotói a portugál fado stílusában

A lemezjátszó asztal saját kezével történő elkészítéséhez szükséges anyagok

A legtöbb kereskedelmi táblák motorok, amelyek automatikusan forog pontos pályán. De ezek az eszközök terjedelmesek vagy drágák lehetnek az Ön számára. Megmutatjuk, hogyan lehet egyszerű eszközökkel létrehozni a sajátját.

  • Lemez a lusta Susan opcióval (lusta Susan)

Ez lesz a platform, hogy megfordítsa a terméket. Az ideális átmérőnek legalább 30 cm-nek kell lennie, hogy nagy tételekhez illeszkedjen. 

  • Mérőszalag és toll

A mérőszalag bevágásai lehetővé teszik a forgótányér pontos lépésekkel történő mozgatását fényképezés közben. Eközben a tollat mutatóként használhatja, amely pontosan megmutatja, hogy milyen messzire mozgatta a lemezjátszót. 

  • Fehér Hungarocell

Szükséged lesz rá, mint egy platform, amit fel a tetején lusta Susan. Kivághat egy kerek alakú darabot belőle, kissé nagyobb, mint egy lusta Susan lemez. 

  • Ragasztó pisztoly

Как снимать продуктовую фотографию в формате 360 градусов

Végül szüksége lesz egy ragasztópisztolyra, hogy mindent a helyén tartson. Legyen óvatos,mivel a fűtött ragasztó rosszul éget.

Hogyan készítsünk egy lemezjátszót a saját kezével egy panorámás termékfotóhoz?

1. lépés. Ragasztja a centiméteres szalagot a lusta Susan külső széléhez. Ezután vágja le a fennmaradó részt, amint lefedi a lemez teljes kerületét. 

Как снимать продуктовую фотографию в формате 360 градусов

2. lépés. Helyezze a habkivágást vagy az akril panelt a lemez tetejére. Győződjön meg róla, hogy pontosan középen van, hogy a termék ne veszítse el egyensúlyát. 

Как снимать продуктовую фотографию в формате 360 градусов

3. lépés. Helyezze az injekciós tollat az asztalra úgy, hogy a hegye a mérőszalag felé nézzen. Közvetlenül a kamera előtt vagy 45 fokos szögben helyezheti el, amint az az alábbi képen látható. 

Как снимать продуктовую фотографию в формате 360 градусов

Hogyan készíthetek panorámaképeket a termékekről? 

1. lépés. Helyezze a forgótányért az asztalára, az előző szakaszban említett utasításokat követve. Helyezze a terméket a közepére. Nyugodtan csavarja meg, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem swing. 

Как снимать продуктовую фотографию в формате 360 градусов

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb