Cikkek a fotókról

Hogyan készítsünk egy képet a szemedről

A makrófotózás világa tele van lenyűgöző tárgyakkal, a szemek és az írisz pedig a leglenyűgözőbbek közé tartozik. Ebben a cikkben, professzionális kanadai fotós Maximilian Simson osztja tippeket, trükkök, valamint az összes know-how akkor kell lőni a szemét. A maximális képminőség A vaku használatával érhető el.

Как сфотографировать свой глаз

A cikk leírja, hogyan kell fényképezni a saját íriszét, de nyilvánvalóan ugyanazok a technikák alkalmazhatók a szem fényképezésekor, függetlenül attól, hogy kihez tartoznak. 

Milyen felszerelésre lesz szüksége? 

  • Kamera és makró lencse (lehetőleg hosszabb fókusztávolsággal).
  • Vaku / fényes fényforrás.
  • Polarizáló szűrő.
  • Egy állvány.
  • Türelem.
  • Ha azt tervezi, hogy lefényképezi a szemét, valamilyen támogatást vagy fejtámlát.

Как сфотографировать свой глаз

A kép fényképezésére használt beállítás a cikk elején

Kezdjük! A kezdetektől fogva meg kell értened a kompozíciót. Mint már említettük, szüksége lesz egy szilárd felületre, hogy pihenjen a fejét, és ideális esetben valami pihenni, hogy tudja tartani, hogy stabil, és fenntartani a fókusz. 

Telepítés 

Az összeszereléshez a fotós egy vaku tartót (egy hosszú lapos rudat) és több újratervezett GoPro tartozékot használt. Ez a beállítás egy stabil állványra került, amely lehetővé teszi, hogy stabil képeket készítsen folyamatos fókuszálással. 

Alternatív megoldásként a fejet két fal sarkába préselheti, vagy csavarkapcsokkal, vagy egy kis darab fával és néhány csavarral készítheti el. 

Как сфотографировать свой глаз

Как сфотографировать свой глаз

A saját szemgolyóra való összpontosítás nehéz lehet, mivel a tekintete a kompozíció ellenőrzése között mozog a flip képernyőn, majd vissza, közvetlenül a lencsébe. Javasoljuk, hogy kisebb nagyítási tényezőt használjon, ahelyett, hogy kitöltené a keretet az íriszrel. Annak ellenére, hogy így feláldozunk néhány képfelbontást, megéri, mert nagyban leegyszerűsíti a fényképezési folyamatot. 

Fény és visszaverődés 

Eredeti beállításában a fotós egy gyűrűs vakut használt a makrófotózáshoz, amely tökéletes, sőt megvilágítást biztosított, de sajnos lehetetlen volt kizárni a szem különálló tükröződését. 

A fotós használt egy fordított 28mm lencse a legrövidebb dolgozik távolság shift a gondolatok közelebb a külső a blende, de az eredmények nem voltak tökéletesek. 

Как сфотографировать свой глаз

Bár maga a világítás jól néz ki, a félhold alakú tükröződés meglehetősen zavaró

A probléma megoldásához a fotós egy távoli vaku helyett egy gyűrűs fényt csatlakoztatott, egy fordított 28 mm-es lencse helyett pedig egy 50 mm-es lencsét fordított egy kétszeres teleconverterrel. Így lehetséges volt fenntartani az ideális működési távolságot körülbelül 5 cm-rel, ami lehetővé teszi, hogy elegendő fény kerüljön a szemébe anélkül, hogy a lencsével blokkolná. 

OLVASSA EL:  Светите «как в кино»! Новинка на рынке

Как сфотографировать свой глаз

Valódi makró lencse helyett a fotós fordított 50 milliméteres lencsét használt egy kétszeres teleconverterrel, amely körülbelül 1X-et ad

Ha azonban eltávolítja a vakut a fényképezőgépről, akkor a vaku és a stúdió körüli egyéb tárgyak tükröződése megjelenik a szemben, így a fotós polarizáló szűrőt adott a lencse elejére. Ez segített eltávolítani a tükröződést és elkerülni a tükröződést. 

Как сфотографировать свой глаз

Annak érdekében, hogy az élet könnyebbé váljon, a fotós vakut használt, hogy segítsen a kamera helyes fókuszálásában

A CPL szűrő hatékonyságának további javítása érdekében a vakuhoz is csatolta, hogy lehetővé tegye a kereszt-polarizációt, ezért minimalizálja a tükröződést. 

A kereszt-polarizáció olyan technika, amelyben polarizáló szűrőket alkalmaznak mind a fényforrásra, mind a lencsére ellentétes irányban. Ily módon jelentősen csökkentheti a tükröződést. 

Az alábbi két kép bemutatja ennek a technikának az eredményeit. De még ennek a technikának a használata nélkül is a fény minősége, valamint a szembe jutó visszaverődés mértéke nagymértékben elnyomható a fényforrás oldalra történő mozgatásával. 

Как сфотографировать свой глаз   Как сфотографировать свой глаз

A legjobb eredményeket akkor érte el, amikor a fény a szemtől körülbelül 110 fokos, a kamerától pedig 70 fokos volt. Ez lehetővé tette, hogy elegendő fény kerüljön a szemébe, minimálisra csökkentve a visszaverődést. 

Как сфотографировать свой глаз

Természetesen a tükör kiemelése, valamint a saját szempilláinak elkerülhetetlen tükröződése is retusálható az utófeldolgozásban. De annak ellenére, hogy eltávolítja az összes akadályt a tárgy biztosítja a legtisztább képet a tárgy, fennáll annak a veszélye, hogy a szem lapos, élettelen.

Как сфотографировать свой глаз

Összehasonlítva ezt a két szinte azonos képet mutatja a hatása visszaverődés a keretben – teszik a megjelenés fényesebb, élénkebb. Ugyanezen okból a fotós úgy döntött, hogy néhány kiemelést szerkeszti összetett kép létrehozásakor. 

Természetesen más megközelítést alkalmazhat, és természetes fényben fényképezheti az emberi szemet az utcán. Ez a módszer azonban sok fényt igényel, csak a legnaposabb napokon fog működni. Még akkor is nagy zársebességre vagy állványra lesz szüksége, valószínűleg nagyon magas ISO-ra. 

Mivel szórt fényt használ, elkerülhetetlenül sok tükröződést fog látni a fényképezett szemen, a kamera lencséjének tükröződésével együtt. Ha természetesen szögben lősz. Ily módon kreatív módon rögzítheti azt, amit a modell reflexió formájában néz, mint az alábbi képen.

Как сфотографировать свой глаз

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb