Cikkek a fotókról

Gondolatok az italokban. Hogyan kell kreatívan fényképezni

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

Maga a tea vagy kávé felszínén sikló fény lenyűgözőnek és mesésnek tűnik. De még valami fantasztikusabbat is hozzáadhatunk a fényképek inni: mesélj egy kicsit hangulatos történetet a reflexiók segítségével. Professzionális élelmiszer fotós Dina Belenko elmondja ezt a sokoldalú, egyszerű technika, amely segít fejleszteni a játékot a fotózás. 

Készíts egy vázlatot 

A tükröződésnek nem kell bonyolultnak lennie, de az egész jelenethez kapcsolódnia kell. A legjobb módja annak, hogy kitaláljunk egy ilyen keretet, hogy gondolkodjunk a karakteredről. 

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

A vázlatok nagyon primitívek lehetnek, de nem kevésbé hasznosak

A gyermeke régész akar lenni? Helyezze a dinoszaurusz tükröződését egy csészébe, majd adjon hozzá mellette egy páfrányt. Vagy talán megszállottja a meséknek? Csináljunk csendéletet egy könyvvel és egy kísérteties sárkánysal. Egy utazó, aki a világ körül akar repülni? Jól van, nézzük meg a csészében lévő gépet! 

Milyen felszerelésre van szüksége

  • Lágy fényforrás

Ahhoz, hogy kreatív tükröződést hozzon létre egy kávéscsészében, a legfontosabb dolog a puha fény nagy forrása. Ez lehet egy softbox vagy egy nagy diffúzor. Vagy használhat egy fehér ruhán áthaladó ablaklámpát. 

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

Az állandó fényforrással való munka sokkal könnyebb. Azonnal láthatja a reflexió alakját. Ha hozzászokott a villanásokhoz, akkor sem lesz probléma. 

  • Sablon és Kellékek

Ahhoz, hogy a minta tükröződjön, szüksége lesz egy vastag papírlapra, valamint egy Kézimunka szőnyegre. Természetesen egy csésze teát vagy kávét, valamint néhány további elemet, amelyek megfelelnek a történetednek. Ha van egy tükrözi a csikóhal, használja a tengeri témájú prop, válasszon egy kék kerámia csésze, adjunk hozzá egy kézzel rajzolt kincses térkép, néhány homok, és egy pár kagyló. Ebben az esetben egy ragadozó növény sziluettje mohával, lehullott levelekkel és gombákkal működik.

  • Kamera és állvány

Végül, de nem utolsósorban, szüksége lesz egy fényképezőgépre bármilyen lencsével, amely alkalmas a csendélet fotózására. Dina inkább 105 mm. szüksége lesz egy állványra is, hogy kiszabadítsa a kezét, és összpontosítson a kompozícióra. 

  • Készítsen sablont
OLVASSA EL:  Hogyan kell fényképezni a húst. 10 tipp

Ki kell vágnia a visszaverődés alakját, amelyet a papírból szeretne kapni. A legjobb az egyszerű formák (csillagok, szívek, repülőgépek) használata az első kísérlethez. Később megpróbálhat összetettebbeket (faág, polip vagy akár betűk). 

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

Döntse el, hogy sötét sziluettet vagy fényes alakot szeretne-e. A fotós azt akarta, hogy a húsevő növény fényes folt legyen a csészében. Tehát amire szüksége volt, nem maga a szám, hanem a kivágás a papíron. Ugyanez a helyzet a sík és a sárkány felvételeivel is, itt egy lyukas papírt használnak. 

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

Vagy használja a papír sziluettek magukat (ahelyett, hogy a lyukak elhagyják a papír), hogy sötét formák, mint ez a feketerigó, például

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

Használjon vastag papírt sablonokhoz. Ne lepődj meg, de sokkal könnyebb lesz vágni (nem szakad meg, nem összeomlik)

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

Sablonok létrehozása és többszöri használata

A kivágás méretének meg kell egyeznie a kívánt visszaverődés méretével. Ha a csésze átmérője 8 cm, a kivágásnak körülbelül 6 cm-nek kell lennie. Az egész mintának körülbelül 12-nek kell lennie annak érdekében, hogy lefedje az egész teret, amelynek sötétnek kell maradnia. Használjon kenyérvágó kést vagy kis ollót, nagyon vastag papírt, hogy sablont készítsen. Így képes lesz megtartani a saját súlyát, könnyebb lesz a levegőben tartani. 

  • Szervezze meg összetételét

Helyezze a kamerát állványra, válassza ki azt a szöget, amelyen láthatja a folyadék felületét. Ezután készítsen egy kompozíciót egy pohárral, valamint a tükröződéshez kapcsolódó tárgyakkal.

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

A fotós úgy döntött, hogy összpontosítson a reflexió, hogy ez egyszerű

Dina hozzáadott néhány gombát, amelyet polimer agyagból készített, papírkapcsokkal rögzítve. Hozzátette a mohát és a lehullott leveleket is, amelyeket mindig kéznél tart. 

  • Szerelje be a fényforrásokat

Bármilyen világítási rendszert használhat. A legfontosabb dolog az, hogy puha fénynek kell lennie közvetlenül a csésze felett – fényes foltot kell hagynia a kávé felületén. Ha csak egy fényforrása van, akkor a csésze feletti nagy reflektor is működni fog. 

Отражения в напитках. Как фотографировать творчески

Győződjön meg róla, hogy jól tükrözi a fényt

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb