Cikkek a fotókról

10 tipp a diptichon fotó létrehozásához

Mi a diptichon és miért olyan sok fotós szeret lőni őket? 

A diptichon egy két fényképből álló készlet, amely felhasználható egy történet elmondására és a kontraszt hangsúlyozására. Vagy létrehozhat egy kompozíciót két teljesen különböző kép segítségével. Maga a szó az ókori görögből származik. Gondolj a diptichokra, mint kollázsokra. Ha két fénykép nem elegendő, próbáljon meg triptichont készíteni (három fénykép). Vagy akár egy polyptych (több mint három kép). Létrehozhatja őket az Adobe Lightroomban, valamint a Photoshopban vagy más utófeldolgozó szoftverben. És íme néhány ötlet, amivel kezdhetjük. 

10 советов для создания диптих фотографии

Mutassa meg a különbséget a két pillanat között mozgás segítségével 

A fényképezés során egyetlen mozgás megváltoztathatja a teljes képet. Ez különösen észrevehető a sportlövészetben. Hangsúlyozzák a dinamikus elfog élénk helyek, emberek, állatok. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a fotózás lehetőségeiből, készítsen képeket tört módban. Ez biztosítja, hogy kapsz sok mozgás, összetétel, szögek dolgozni. 

10 советов для создания диптих фотографии

Még akkor is, ha a fénykép túlságosan megterheltnek vagy fókuszálatlannak tűnik, hagyja el. A homályos fotók rejtélyt, Álmosságot vagy romantikát kelthetnek. Azt is kiegészítheti egy élesebb fotó a diptych, ha egymás mellé. 

Jelölje ki a részleteket nagyítással 

Referenciaként: nincs szüksége zoom objektívre. Tegyen néhány lépést oda-vissza, ahogy lőni.

10 советов для создания диптих фотографии

A fenti fotókon a modell és a tetoválás külön-külön kerül fókuszba. Ez kiválóan alkalmas bizonyos arcvonások, például tetoválások kiemelésére. Ez az ötlet különösen jó a klasszikus, képi, családi és pár fotózásra.

A diptichok esküvőre vagy akár turisztikai fotózásra is jók. Az élettelen tárgyaknak hangot adhat azáltal, hogy felhívja a figyelmet az általuk birtokolt egyedi jellemzőkre. Például egy régi ház sokat mondhat korábbi tulajdonosairól. 

10 советов для создания диптих фотографии

Ha tovább szeretne menni, hozzon létre egy kontrasztot az objektumok és az egymásra helyezett kép között

Használjon kettős expozíciót 

A diptichon létrehozásához javítani kell a további elemek megtalálásának képességét. Kettős expozíció esetén két képet kombinál. A diptichonok létrehozásához szükséges készségek és a kettős expozíció nagyon hasonlóak. Ezért működnek jól együtt. 

Egyes fotósok, mint például Laura Kok, kizárólag a diptychekre összpontosítanak bizonyos fotóprojektek esetében. De légy óvatos, amikor egy diptichon egyedi fotóján dolgozik, mint a fenti. Ne vigyük túlzásba, kivéve, ha azt tervezi, hogy egy fotósorozat ihlette egyetlen kettős expozíció. 

Tükrözze az objektum különböző részeit a keretben, változtassa meg a szögeket 

Sok diptichonban a hangsúly a részletekre összpontosít. Ha korlátozott felszereléssel, kellékekkel vagy világítással dolgozik, összpontosítson a kamera szögeinek megváltoztatására. Még a kamera legkisebb mozgása is vonzóbbá teheti a témát. Különböző szögekben több fényt is elkaphat, felfedheti azokat a részleteket, amelyeket korábban nem vett észre. Vagy több lehetőséget adnak arra, hogy kísérletezzenek szokatlan elemekkel, például árnyékokkal. 

Fedezze fel a különböző emberi érzelmeket 

Egy kép tízezer szót ér. A diptichák segítségével hangsúlyozhatja az egyes érzelmek közötti különbségeket. Az egyik érzéket intenzívebbé teheti. Vagy mutassa meg a nagyon különböző kifejezések hasonlóságát.

OLVASSA EL:  HDR в камере телефона — что это за технология?

10 советов для создания диптих фотографии

Lesz egy nagyszerű lehetőség, hogy élesíteni a kommunikációs készségek, mint egy portré fotós. Ha élő modellel dolgozik, ki kell választania a megfelelő arckifejezéseket a diptichonhoz. 

Ha önarcképeket fényképez, több ideje lesz kísérletezni az arckifejezésekkel. Próbáljon meg létrehozni néhányat, amelyek egy vonzó kollázsba egyesülnek. 

Használjon különböző mélységélességet

Szüksége volt valaha ürügyre, hogy kísérletezzen a mélységélességgel anélkül, hogy időt pazarolna? Ha képeket készít a diptichonokkal kapcsolatos gondolataival, akkor egyszerre tanulhat és kreatív lehet. Gondolj a kedvenc, legkevésbé kedvenc rekesz tartomány. Van-e mód arra, hogy összekapcsolják őket egy teljes kompozíció létrehozásához? 

10 советов для создания диптих фотографии

Mutassa be a nézőt a karaktereinek a körülöttük lévő objektumok fényképezésével

Próbálj meg elképzelni élettelen tárgyakat, háziállatokat és más embereket a diptichonjaiddal. Például a tájfotósok mélyebb történetet mondhatnak el egy híres mérföldkőre összpontosítva, vagy egy megkülönböztető jellemzőre összpontosítva.

10 советов для создания диптих фотографии

Élesíteni a póz-építési készségek

A különböző pózokkal rendelkező diptichok kiválóan alkalmasak a portfóliók modellezésére. Tartsa őket szem előtt, ha modellező ügynökségekkel kíván dolgozni. Nagyszerűek arra is, hogy hangsúlyozzák valaki személyiségét, és általában több dinamikát adnak a munkához. Minél inkább a pózokra összpontosít, annál könnyebb lesz kommunikálni a modellekkel.

A modelleknek nem kell szakembereknek lenniük. Még embernek sem kell lenniük! Próbáljon meg képeket készíteni az állatokról, hogy látványos diptichokat hozzon létre különböző pózokkal. Vagy próbáljon meg diptichot készíteni az újszülött következő fotózásában. 

10 советов для создания диптих фотографии

Hozzon létre egyedi témák segítségével különböző jelmezek, frizurák

10 советов для создания диптих фотографии

A diptichon segítségével különböző frizurákra, témákra, jelmezekre összpontosíthat. Mindez anélkül, hogy a portfólióját több száz fotóval töltené-egy különálló diptichon, triptichon vagy polyptych egyetlen képnek tekinthető. Más megjelenéssel büszkélkedhet, anélkül, hogy elvonja a nézőket-tökéletes ugyanazon közösségi hálózatokhoz. A vizuálisan esztétikai galériák itt prioritást élveznek. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy hozzon létre egy sor kép nélkül dobott őket az egész hely. 

Ha gyakran dolgozik az ügyfelekkel, ez hatékony módja lehet az előnézetek egyetlen fájlban történő elküldésének. A diptichok szintén nagyszerűek a szerkesztői munkához. A magazinok (különösen az online) mindig érdekes témákat keresnek.

Hangsúlyozza az ellentétek szépségét szokatlan tárgyak használatával 

Használja a diptichon fotóját, hogy kiemelje a témák, színek és részletek különbségeit. Vegyük például a fenti fotót. A képek az év különböző évszakait mutatják. A hideg és a meleg tónusok közötti kontraszt annyira világos, hogy nehéz elfordulni tőle. 

A diptichon fényképezési ötletei hosszú távú projektekké fejlődhetnek. De egyszerű kontrasztok is lehetnek. Kihívja magát. Keresse meg a különbségeket a házban, az utcán, a nap különböző időpontjaiban stb. 

Következtetés

10 советов для создания диптих фотографии

Diptichon, triptichon, polyptyches inspirálja újragondolása a portfolió, vagy segít javítani a fotózás képességeit. Csak élvezheti a képzelet művészetét. Ezek a tulajdonságok segítenek abban, hogy meglehetősen rövid idő alatt új szintre vigye munkáját.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb