Cikkek a fotókról

Hogyan kell megfelelően használni az előtérben, közepén, háttérben egy fotó

A szinte minden kép mélysége nagyobb érdeklődést mutat a néző szemében. Ez teszi szünet, hogy fontolja meg a különböző elemek, valamint hogyan működnek összefüggésben a keret. Ebben a cikkben, fotós Karthika Gupta (Karthika Gupta) megmondja, hogyan kell használni az előtérben, közepén, háttérben, hogy érdekes képeket. 

Mi az előtér, a középút és a háttér? 

Egyszerűen fogalmazva, az előtér a képnek a kamerához legközelebb eső része. A háttér a kép azon része, amely távolabb van a kamerától. Tehát alapértelmezés szerint a középső föld az, ami az előtér és a háttér között van.

Как правильно использовать передний, средний и задний планы в фотографии

A fényképek lényegében ezeket az elemeket egy lapos, kétdimenziós képbe tömörítik.

Как правильно использовать передний, средний и задний планы в фотографии

A fenti képen a keret elejéhez közelebb lévő hajót tekintik előtérnek. A mögötte lévő hajókat középútnak tekintik, a London Bridge és a mögötte lévő épületek pedig a háttér. 

Egy másik módja, hogy úgy gondolja, a három elem: előtér, középső, háttér, hogy úgy gondolja, a kép, mint rétegek. Megpróbálhatod a fő objektumot a középső földterületre helyezni, majd olyan elemeket hozzáadni a kerethez, amelyek előtérként és háttérként működnének.

Как правильно использовать передний, средний и задний планы в фотографии

A fenti képen a nézőhöz közelebb álló rózsaszín virágokat tekintik előtérnek. Mentálisan eltávolíthatja ezt a réteget, hogy megnézze, mi van mögötte? A patak vizét és fáit középföldének tekintik. Távolítsa el őket, és látni fogja a hegyek lábánál. A hegyek háttérként működnek. Távolítsa el a hegyek minden rétegét, hogy megnézze a hegyek teljes skáláját. Másrészt el lehet képzelni, hogy az egyes elemek hozzáadása egy üres vászonhoz rétegeket hoz létre szakaszokban. Gondolj bele, hogyan ad mélységet a teljes képhez háttér -, közép-és előtérelemekkel. 

OLVASSA EL:  Итоги фотоконкурса рекламной фотографии "Красивые вещи 2"

Hogyan használhatom előtér, Középfölde és háttere egy képen? 

Ideális helyzetben nagyszerű lenne, ha mindhárom területen lenne valami vonzó a keretben. Természetesen ez nem mindig lehetséges. Különösen akkor, ha fényképeket készít otthonán / stúdióján kívül, például a természetben. 

Könnyen megtalálja 2 elemek közül 3. Leggyakrabban erős háttérrel és előtérrel, illetve háttérrel és középtalajjal rendelkező képeket találunk. Ez a két elem elég erős ahhoz, hogy a teljes képet megtartsa. 

Hogyan használhatom ezt a technikát a kompozíció javítására?

  • Használja a technikát a harmadok szabályával.

A harmadik szabály úgy működik, hogy a keretet kilenc egyenlő részre osztja egy függőleges és vízszintes vonallal a képen. Azt mondja, hogy a kép legfontosabb részét (az objektumot) az egyik olyan helyre kell helyezni, ahol a vonalak metszenek. A harmadik szabály növeli az érdeklődést annak biztosításával, hogy az objektum nem mindig a keret közepén van. 

A harmadik szabály kombinálásával az előtér, a középső és a háttér világos kiemelésének koncepciójával tovább erősítheti a képösszetételt. 

Как правильно использовать передний, средний и задний планы в фотографии

A fenti képen kora reggel látjuk a napfelkeltét a Varanasi Ghatok felett, a hajók és a nap a harmadik szabály szerint vannak elrendezve. De itt a hajók az előtér elemei, a nap pedig a háttér. 

  • Használja a vezető vonalakat

A kép vezető vonalainak használata az, hogy segítsen a nézőnek fokozatosan összpontosítani a fő objektumra. Gyakran a fotósok vezető vonalakat használnak utak, oszlopok vagy akár épületek formájában. A néző tekintetét a fő tárgyra irányítják. Más esetekben a vezető vonalak ábrásabbak, például útjelző táblák vagy építési jelek. 

Как правильно использовать передний, средний и задний планы в фотографии

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb