Cikkek a fotókról

Hogyan kell fényképezni a nők, lányok, lányok

Hatékony ajánlásokat adunk Önnek, amelyek után jó képeket kaphat a nőkről. Csak néhány lépés, és akkor képes lesz arra, hogy értékelje az erősségeit, gyengeségeit a modellek megjelenése, segít nekik jelentenek, válassza ki a megfelelő szöget, retusálni fotók, és még sok más.

Как фотографировать женщин, девушек и девочек

A modell-fotós kapcsolat minden lövés sarokköve, ezért kölcsönösen előnyösnek kell lennie. Javasoljuk, hogy tartsa be több elvet, ha azt szeretnénk, hogy a nagy felvételek, valamint élvezze magát, valamint a modell.

A megjelenés erősségei és gyengeségei

Minden problémának van megoldása, de csak fel kell készülnie a nehéz pillanatokra. Nyilvánvaló, hogy ha a modellnek deformált orra van, válasszon ki egy bizonyos felvételi szöget. Ha a melle túl kicsi, próbálja meg előre adaptálni a ruháját, vagy kompenzálni egy pózot. Ha látja, hogy a modell gyenge pontjai túlságosan észrevehetők a tervezett fotón, keressen egy másik megközelítést. Válassza ki a fényt, változtassa meg a rossz szöget.

A megjelenés erősségeinek értékelése többé-kevésbé automatikus. Beszélj a modellel. Feltétlenül mondja el neki, leírva a megjelenés kellemes aspektusait: szemek, mosoly, haj, áll, lábak, derék, nyak, karok, kezek stb. Ne félj olyan szavakat használni, mint a “gyönyörű”, “gyönyörű” vagy “csodálatos”.”

Pózol

A pózolás egy külön cikk témája, de néhány hasznos tippet kínálunk Önnek. Például jó előre megmondani a modellnek, hogy meg kell tanulnia a pózolás alapjait. Ha egy lánynak nincs tapasztalata ezen a területen, a tükör előtt pózolás sokat segít neki. Képes lesz látni magának, hogy mi jól vagy rosszul néz ki rajta, és milyen pózok alkalmasak neki. A saját felkészülés a pózolásra nem korlátozódhat erre az ajánlásra. Tanulj meg pózolni magad, így megmutathatod a modellednek, amit látni szeretnél.

Az alábbiakban három példa, amely segít összehasonlítani egy jó és rossz póz. Több száz hasonló fénykép van az interneten, csak egy kicsit kell keresnie.

Как фотографировать женщин, девушек и девочек

Egyenesítse ki a hátát, ne takarja le az egyik lábát a másikkal, nyújtsa ki a nyakát, kissé engedje le a vállát. Nikon D750, Nikon 50mm f/1.4 AF-S NIKKOR G, 1/125 s, f/4.5, ISO 200, 50 mm gyújtótávolság

Как фотографировать женщин, девушек и девочек

A modell kezei nem nézhetnek amputáltnak, valamint a lábaknak. Nikon D750, Nikon 50mm f/1.4 AF-S NIKKOR G, 1/125 s, f/4.5, ISO 200, 50 mm gyújtótávolság

Как фотографировать женщин, девушек и девочек

Mutassa meg mindkét kezét, álljon fel egyenesen, álljon kissé egymástól a lábaival, mutassa meg arcát egy kicsit. Nikon D750, Nikon 50mm f/1.4 AF-S NIKKOR G, 1/125 s, f/4.5, ISO 200, 50 mm gyújtótávolság

És talán a legfontosabb pózolási tanács: ne tegye a modelljét olyan pózokba, amelyek nem tetszenek neki. Ha bizonyos testhelyzetek okozzák a lányt, még inkább a gyermeket, a kellemetlenséget-ne próbálja meggyőzni. Határozottan ne erőltesse őket, hogy természetellenes pózokat vegyenek fel, amelyek végül megsérthetik az embert.

Jó és rossz lövési szögek

Minden szög eltérő hatást eredményez. A modell különbözik a különböző látószögektől. Vizuálisan meghosszabbíthatja vagy fordítva rövidebb lábakká válhat, túl széles állkapocsmá vagy túlságosan magas homlokká válhat. Tíz kg súlyt távolíthat el a lánytól, vagy ötet adhat hozzá, ha rossz lövési szöget választ. Az általános szabály az, hogy a szélsőséges látószögek extrém anatómiához vezetnek.

Ha felülről készít egy képet egy lányról, a teste valószínűleg rajzfilmszerűen kicsi lesz. Ha fényképezett a földről, akkor kap természetellenesen hosszú lábak, a toka, a “láthatatlan” szemek. Mindez nem jelent problémát, ha megfelel a hajtás tárgyának vagy művészi céljainak, és más okai is vannak annak, hogy miért szeretné ezeket a hatásokat elérni. De általában ez a szög ellentmondásos, nem lehet hízelgő egy személy számára. Ha természetes portrét szeretne kapni, akkor ne feküdjön a földön, vagy mássz fel egy létrán.

OLVASSA EL:  Akira Sato egy tokiói fotós, aki híres lett titokzatos női portréiról

A lencse kiválasztása a felvételi szögektől függ. Ajánlott 50 mm-es vagy 85 mm-es rögzített lencsék használata, de természetesen vannak más lehetőségek is. Ami biztosan nem ajánlott, hogy 35 mm-nél kisebb fókusztávolságú lencséket vegyen be.a széles látószögű objektív torzítása nem hízelgő lehet, és közvetlenül a modell arca előtt áll, olyan közel, hogy kényelmetlen lehet. Próbáljon távol maradni a személy személyes terétől.

De vissza a sarkokba. Az alábbiakban két kép látható, amelyek megmutatják, hogy a felvételi szög hogyan változtathatja meg a modell megjelenését.

Как фотографировать женщин, девушек и девочек

Ha túl messze van a tetejétől, a modellnek rövid lábai vannak, széles homlok, furcsa hosszú karok, nyak nélkül. Nikon D750, Nikon 50mm f/1.4 AF-S NIKKOR G, 1/125 s, f/4.5, ISO 200, 50 mm gyújtótávolság

Как фотографировать женщин, девушек и девочек

Nem kell a modell orrába néznie, de mindkét szemét a természetes méretű fehérekkel kell látnia. Ugyanakkor teljesen látnia kell a nyakát a képen, valamint a homlokát, mint valójában. Nikon D750, Nikon 50mm f/1.4 AF-S NIKKOR G, 1/125 s, f/4.5, ISO 200, 50 mm gyújtótávolság

Legjobb retusálási technikák

A kreatív embereknek általában saját véleményük van a retusálásról. De figyeljen az egyetlen tényre – a Szerkesztés után a modellnek felismerhetőnek kell lennie. Az utószerkesztés során meg kell szüntetnie a megjelenés legnagyobb problémáit. Mindent egyensúlyba kell hoznia, hogy a fényképnek legyen egy személy arca, de a szem alatti körök, pattanások vagy a smink látható foltjai nélkül.

Hagyja a modellt azzal, ami valójában tartozik hozzá. Akne egy átmeneti bőr probléma, mint ekcéma, kiütések. A szem alatti körök a fáradtság miatt fordulhatnak elő. De figyelni, hogy a különbség a körök alatt a modell szeme, valamint a természetes ráncok. Ha eltávolítja a természetes ráncot a bőrön, a szemek már nem tűnnek természetesnek.

Как фотографировать женщин, девушек и девочек

Példa arra, hogy a köröknek a modell szeme alatt kell kinézniük

Egy másik dolog, amelyre összpontosítani kell, a tökéletlen vagy sérült smink. Vannak szempillaspirál nyomai, tökéletlen vonalak a szemhéjon, rúzs a fogakon. A Photoshopban történő felvétel után kissé fehérítheti fogait, de ne tégy túlzásba. A fogak sárgasága a rossz megvilágítás miatt jelentkezhet. Javasoljuk, hogy csak egy kicsit elszínezze a fogait, ahelyett, hogy fehérítené őket.

Amikor a fogak természetellenesen fényesek-rossz. Ugyanez vonatkozik a szemfehérekre is. Ami az edényeket illeti, azokat csak akkor szabad eltávolítani, ha nagyon nagyok. A retusálás nem károsíthatja az eredményt.

Az arc vagy a test bármely más részének simításakor próbálja meg fenntartani a textúrát. Csak óvatosan távolítsa el a pattanások, piros foltok, de ne kapcsolja be a modell egy viasz alak.

Как фотографировать женщин, девушек и девочек

A ráncok elengedhetetlenek, ha retusálja az arcát. De a bőr tökéletlenségeit megszelídítheti, eltávolíthatja a szem alatti köröket, valamint kissé megvilágíthatja a szemfehérjét anélkül, hogy megváltoztatná a színét, de csak a szem körüli expozíciót. Figyeljük meg, hogy a bőr textúrája még mindig látható

Ha nem biztos benne, hogy valami, például nagy molyok, szemölcsök vagy születési jelek, kérdezze meg a modellt. Tudja meg tőle, hogy meg kell-e retusálnia őket a képen, vagy ha mindent el akar hagyni, ahogy van.

Szakmai szempontból kell megközelítenie munkáját. A modelled élő ember, érzései vannak, gyönyörűnek és biztonságosnak kell lennie. A modell a kulcsa a művészi szándék kifejezésének, de nem ez a tárgy. Ne légy túl agresszív vagy túlságosan barátságos. Ne sértse meg személyes terét, tegyen fel kérdéseket, figyelmesen hallgassa meg a választ. Minden modell tele lesz kreatív lelkesedéssel, ha jól kezelik őket. Akkor gyönyörű, nyugodt és elégedett lesz. Aztán visszajön a jövőbeli forgatásra, és más embereknek ajánlja. Ha a modelled boldog, akkor a végén boldog leszel.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb