Cikkek a fotókról

Rögzítse a mozgást egyetlen keretben szekvenciális fényképezéssel

A mozgás hozzáadása egy lövéshez segíthet reálisabbá tenni. Használhatja a hosszú zársebesség, hogy rögzítse a mozgást, ha a forgatás egy gyorsan mozgó tárgy; egy rövid zársebesség megállítani a mozgó tárgy; technikák, mint a pásztázás felvételek, vagy kihasználják a tippeket a mi útmutató, és megtanulják, hogyan kell következetes fotók. 

Tehát mi a szekvenciális fotózás? Laikus szempontból a szekvenciális fényképezés olyan kép létrehozását jelenti, amely egy mozgó tárgy különböző felvételeit rögzíti, és mindezt egyetlen felvételbe egyesíti. Ez a stílus a fotózás megköveteli a fotós, hogy egymásra egymás után rögzített keretek együtt szerkesztésekor, így az alábbiakban adunk egy lépésről-lépésre útmutató, hogyan lehet elérni a hatást, és hogy egy nagy szekvenciális fotó. 

1. lépés: pre-shoot 

A szekvenciális fotózás első munkamenetére gondolva kezdje el egy mozgó objektum azonosításával. Lesz-e játékautó (a fentiek szerint), pattogó labda, futó személy vagy ugró állat? Az első kísérlethez javasoljuk, hogy válasszon egy egyszerűbb beállítást, például gördülő labdát vagy gördülő rugót. 

Képzelje el, hogyan fog kinézni a jövő sorrendje. Keressen egy szöget, amely világos képet ad a különböző keretekről, de nem lesznek túl zsúfoltak. 

A cikk olyan példát tekint, amelyben egy gördülő sportkocsi” repül ” egy rámpán. Ha készen áll a nehézségi szint növelésére, kreatívan kísérletezhet különböző nagy intenzitású mozgásokkal, mint például a parkour, a kosárkerék, a búvárkodás stb. 

Egyéb berendezések, amelyekre szüksége lesz ehhez a beállításhoz, egy állvány, amely megakadályozza a fényképezőgép rázkódását, valamint annak biztosítását, hogy a készített fotósorozat ugyanolyan összetételű és keretezett legyen, hogy csökkentse a felesleges extra utófeldolgozási munkát. 

2. lépés: szélesebb vágás 

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии

Ne felejtse el hátrébb helyezni a kamerát, hogy szélesebb terményt kapjon. Ez lehetővé teszi, hogy rögzítse az objektum minden mozgását, megakadályozza a keret levágását. Ha szekvenciális fényképezés jelenetét fényképezi, amely több helyet igényel (például parasailing vagy ugrás egy szikláról), nagyon hasznos lenne, ha széles látószögű lencse lenne a kezében. 

A pásztázás segít:

  • növelje a végső kép felbontását több képkocka kombinálásakor;
  • adjon elegendő helyet a végleges kép igazításához és összeállításához;
  • ez azt is lehetővé teszi, hogy az objektumot az egyes keretek közepén tartsa, elkerülve a torzulást;
  • közelebb az akció, és még mindig képes, hogy fedezze a teljes sorozatot.

3. lépés. Kamera Módok 

Nagyon fontos, hogy rögzítse az expozíciós beállításokat a fényképezőgépen. Szüksége van az összes keretre, hogy ugyanúgy nézzen ki a fényegyensúly szempontjából. Ennek egyetlen valódi módja a kézi beállítások.

Használjon kézi üzemmódot legalább 1/2000 s rövid zársebességgel (minél gyorsabb, annál jobb), bár ez változhat, mivel nagyon függ a mozgó tárgy sebességétől. 

Annak érdekében, hogy a beállítások helyesek legyenek, először állítsa be a redőny prioritási módot. Ezután készítsen egy tesztfotót, amely jelzi a kép készítésének helyét, majd nézze meg a fényképezőgép által kiválasztott rekeszértéket és ISO-értékeket. Ezután állítsa a kamerát kézi üzemmódba, majd válassza ki ezeket a beállításokat. Ez biztosítja, hogy minden fénykép ugyanúgy legyen kitéve. 

OLVASSA EL:  Ralph Mercer és a körülötte lévő egyedülálló világ

Másodszor, az expozíció lezárásához le kell zárnia a kamera fókuszát. Ezt úgy lehet megtenni, hogy” előre összpontosít ” arra a helyre, ahol úgy gondolja, hogy a cselekvés megtörténik. Indítsa el az automatikus fókusz módot, keressen egy pontot, majd összpontosítson rá. Ezután kapcsolja vissza a kézi fókusz módba, hogy egy patak fotók. Ha a lencsét auto-focus módban hagyja a tényleges felvételhez, a kamera “megpróbálja” újra összpontosítani, amikor csak azt akarja, hogy folyamatosan készítsen képeket. Visszatérve a kézi üzemmódba azt mondja a fényképezőgépnek, hogy csak folyamatos képfolyamot szeretne készíteni. 

A kulcs az, hogy rögzítse a mozgó objektum egyértelműen kap elég lövés az objektum a különböző mozgó részek, így rétegezni, majd hozzon létre egy szekvencia hatása. Példánkban egy jelenetet készítettünk 1/6400 s zársebességgel. 

4. Lépés: Jelenetek Kiválasztása 

A fenti GIF példa 7 kiválasztott képet mutat. Az összes mozgást egy képbe kell kombinálni. Még több keretet is felvehet, de kezdőknek 6-10 felvétel elég jó lesz ahhoz, hogy közvetítse a hatást. Mivel állványt és kézi üzemmódot használt, rá fog jönni, hogy minden képkocka azonos expozícióval, keretezéssel és kompozícióval rendelkezik. 

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии

A Tanács: próbáljon meg létrehozni egy GIF-et a készített képekből is! 

5. lépés: egyesítés egy keretbe 

Lépések az összes soros fénykép egyesítéséhez.

  1. Kezdje az összes kiválasztott kép betöltésével egy utófeldolgozó programba.

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии2. Válassza ki az összes képet, majd a sötétítő effektus segítségével Nézze meg a sorozatot, majd ellenőrizze, hogy ezek-e a szükséges keretek.

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии3. Tegye láthatóvá az első réteget (a gép első keretét), majd távolítsa el az összes felesleges elemet. Ez lesz az alapréteg.

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии4. Tegye láthatóvá a második réteget, majd a Lasso eszközzel jelölje ki az autót. Másolja át a kiválasztott területet, majd illessze be új rétegként.

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии

5. Ezután törölheti a második réteget (nem az új réteget a másolt gépen).

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии

6. Ismételje meg ezt a folyamatot a többi képkockánál, mielőtt egyesítené a rétegeket, majd egyetlen képként mentené őket.

6. Lépés: Végső Nézet

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии

Ta-da! Ha helyesen követte az előző lépéseket, az eredmény hasonló lesz a fent látotthoz. Dinamikus pillanatképnek kell lennie, amely egy képen mutatja a téma összes mozgását!

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии

A szekvenciális fotózás egy szórakoztató, egyszerű és sokoldalú koncepció, amely ösztönzi a kísérletezést, a kreativitást, valamint lenyűgöző felvételek készítését, amelyek növelik a fotós portfólióját. Ezt a prezentációs stílust a fotózás más műfajaiba is beépítheti, mint például a vadon élő fényképezés (például egy vágtató ló mozgási sorrendjének hatása), sportfotózás (torna program), és még sok más!

Захват движения в одном кадре с помощью последовательной фотографии

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb