Cikkek a fotókról

Tippek a képek kiválasztásához, hogy látványos eredményt érjen el

Amikor a fotós munkafolyamatáról van szó, van egy szakasz, amely fontosabb lehet, mint bármely más. Ez a képkiválasztási folyamat, más néven elutasítási szakasz. De míg ebben a szakaszban kiválasztja azokat a fényképeket, amelyek végül fotósként képviselik munkáját, a telepített rendszerek nélkül ez hatalmas időpocsékolássá válhat. 

Ebben a cikkben John McIntire fotós elmagyarázza, hogy egy jó képkiválasztó rendszer miért lehet hasznos a fotózáshoz és a fotós portfóliójához. Áttekintést nyújt az alapvető rendszerről is, amelyet azonnal elkezdhet használni a munkafolyamatban, valamint tippeket ad a Lightroom beépített funkcióinak erre a célra történő használatához. 

Képzeld el, hogy most fejeztél be egy nagy munkamenetet, és importáltad az összes képet a Lightroomba. Most már több száz kép, hogy nézd át, és megtalálja az is lehet dolgozni. Ha több száz fotó van a forgatásról egy helyen, és a próbafelvételek, állóképek és gyújtáskimaradások még mindig benne vannak, akkor úgy tűnhet, hogy az, hogy végigmegyünk rajtuk, nagyon kimerítő. Képvágó rendszer nélkül túl könnyű felfedezni, hogy folyamatosan ugyanazt a készletet nézi. 

Советы по отбору изображений для получения эффектного результата

A nagy felmérést tíz készletre osztó készletek használatának köszönhetően a képek kezelése sokkal könnyebbé vált

A gyűjteménykészletek használata a nagy fotózások kisebb, kezelhetőbb darabokra történő elválasztásához jó kezdet. Ez csak egy kis ok, amiért érdemes megfontolni egy rendszer megtervezését a szerkesztési folyamathoz. 

Eszközök 

A Lightroom számos olyan eszközzel rendelkezik, amelyek megkönnyítik a képek levágását. Bár ez nem kimerítő lista, Íme néhány olyan funkció, amelyet John rendszeresen használ. 

Teljes képernyős mód 

A teljes képernyős mód használata a képkiválasztási folyamat során segít eltávolítani a zavaró tényezőket a képernyőről. Az a képesség, hogy egyszerre egy képet nézzen meg, az egész folyamatot simábbá teszi. Azt is csökkenti a szabványos Lightroom képernyőn megjelenő felület. A teljes képernyős módba való belépéshez válassza ki a könyvtár modul bármely képét, majd nyomja meg az F gombot. 

OLVASSA EL:  Portré egy magas kulcs mintás árnyékok. Munka természetes fény

Összehasonlítás 

Ha két hasonló képet szeretne egymás mellett nézni, használja a Lightroom összehasonlítási funkcióját. Az összehasonlító funkció lehetővé teszi két kép egymás melletti megtekintését. Ez nagyon hasznos lesz, ha két hasonló képet próbál választani, enyhe különbségekkel. Az összehasonlítás funkció használatához válassza ki a könyvtár modul bármelyik két képét, majd nyomja meg a C gombot. A normál nézethez való visszatéréshez nyomja meg a G gombot. 

Eltérés 

Советы по отбору изображений для получения эффектного результата

Amikor elutasít egy fényképet a Lightroomban, a kép szürkévé válik, fekete zászlóval, kereszttel jelölve. Minden olyan képnek, amelyet ilyen módon jelöl meg, egy pillanat alatt felismerhetőnek kell lennie

Ha bármelyik kép kijelölésekor megnyomja az X billentyűt,akkor ezt a képet elutasítottnak jelöli. Ez a képet fekete zászlóval jelöli, a bal felső sarokban X szimbólummal, a könyvtár modulban pedig szürkével. Ez a hatás nagyon egyszerűvé teszi, hogy mely képeket tekintette már alkalmatlannak. 

Kiválasztás 

Ha jelöl egy képet, mint egy Pick, akkor meg kell jelölni egy jól látható fehér zászló. Ahogy böngészni a képeket, akkor végül találkoznak egy fotó, hogy tetszeni fog. Ebben az esetben nyomja meg a P gombot; a kép kijelölésre kerül. Egy kis fehér zászló ikon jelenik meg a kép bal felső sarkában a Lightroomban. 

Советы по отбору изображений для получения эффектного результата

Csillag Értékelések 

Mivel a képeket többször is meg fogja tekinteni, a Lightroom csillagai segítségével megjelölheti azokat a képeket, amelyekről nem biztos vagy nem tud végleges döntést hozni. 

A megfelelő számkulccsal egy-öt csillaggal jelölheti meg őket. Ez egyértelműen megjelöli őket, amikor a jövőben visszatér hozzájuk. 

Советы по отбору изображений для получения эффектного результата

A könyörtelenségről 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb