Cikkek a fotókról

Fotó: M180. LED Panel áttekintése

Figyelmes fotósként (ki mondta, hogy unalmas és pedáns?) Meggyőződésem, hogy valaki másnak kell csinálnia a videót, főleg azért, mert ezek a “valaki” sokkal jobb munkát végez, mint én. Miért voltam ilyen elragadtatva a Photix M180 LED panellel? 

Az első alkalom, amikor rábukkantam erre a kis tétel volt, amikor rábukkantam Simon Burfoot a Flash Központ. Összetévesztettem a panelt egy telefonnal, mert arccal lefelé feküdt az asztalon. De kiderült, hogy ez a téglalap határozottan LED panel. Először összezavarodott az a tény, hogy nem láttam az akkumulátor aljzatát. Az M180 LED panel egy önálló eszköz, beépített 4040 mAh lítium-ion akkumulátorral. 

Phottix M180. Обзор светодиодной панели

Egyéb műszaki előírások a következők: 

  • színvisszaadási index (cri) – >96+
  • Színhőmérséklet-3200-5600 K
  • Maximális fényerő-1600 lux 0,5 m-en
  • Beépített akkumulátor-3,85 V 4040 mAh
  • az akkumulátor élettartama (maximális teljesítmény mellett 5600 K) – 90 perc
  • az akkumulátor töltési ideje-körülbelül 4 óra (5V 2A)
  • Töltés / külső tápegység – 5V 2A Micro USB / USB-C
  • méret-15x8x0. 98 cm
  • tömeg-180 g

Phottix M180. Обзор светодиодной панели   Phottix M180. Обзор светодиодной панели

A készülék úgy néz ki, mint egy okostelefon, fém karosszériával és műanyag előlappal. A súly szintén nem sokban különbözik-kevesebb, mint 200 gramm. Elrejtheti szinte minden zsebében vagy hátizsákjában, általában-ahol általában az okostelefont hordozza. 

Phottix M180. Обзор светодиодной панели   Phottix M180. Обзор светодиодной панели

Így van egy állandó fényforrásunk, amely kényelmesen szállítható, könnyen csomagolható, és nem igényel további tápegységet. Szóval, mi más olyan különleges ebben? 

A hátlapon egy kis LCD információs panel található. Egy kis kijelző esetében minden nagyon világos. A tetején megjelenő információk grafikus panel formájában ábrázolják az akkumulátor élettartamát, a fennmaradó időt-ez szép.

Az alábbiakban a fényerő értékének megjelölése látható. 5% – ról 100% – ra állítható. És azt kell mondanom, hogy egy ilyen kompakt panel esetében 100% – ban hihetetlenül fényes-1600 lux, 0,5 m távolságban. a kijelző alsó sora a színhőmérsékletet mutatja, amely 3200K-ról 5600K-ra állítható. ily módon meglehetősen kellemes meleg forrást biztosít, egészen a szabványos vaku színhőmérsékletéhez.

Ettől lettem kábult egy pillanatra. Három USB port! Egyesével a Micro B, Mini B és Type C-nek, egy kicsit túlzás, nem igaz?

Phottix M180. Обзор светодиодной панели

Nos, ítélje meg magának, az azonos típusú C-nek nem feltétlenül kell minden otthonban lennie, de az USB-kábel szinte mindenhol megtalálható. Jogos. A mini-USB port azonban nem az, aminek látszik. Ez a kimeneti port, ellentétben a másik kettővel. Az M180 nem csak egy meglehetősen robusztus, kompakt LED panel. Ez is egy töltő semmit, hogy szükség van egy 5V USB tápegység, mint például a telefon.

OLVASSA EL:  Техника ICM. Как управлять выдержкой с пользой для творчества

Phottix M180. Обзор светодиодной панели

Ami még érdekesebb, ellentétben sok kettős felhasználású termékkel, ez az eszköz fényforrásként, valamint újratölthető akkumulátorként is használható. Volt más termékek USB kimenet, de nem lehetett használni a fő funkciója, ha használják őket, mint egy töltő. Ez jelentéktelennek tűnhet, de vannak olyan kamerák, amelyek USB-porton keresztül töltődnek, beleértve a Fuji-t is. Látod, hová megyek? 

A készülék teljesen fel van töltve, az M180 fénysáv segítségével felveheti a tárgyat, majd feltöltheti a kamerát. Ez nagyon király. Tartalmaz egy rövid adaptert, amely a mini portot teljes méretű USB aljzattá alakítja. 

Szóval, hogyan lehet ezt a kis fényforrást használni?

Amikor ételt készítek, általában két fényforrást használok. Kulcsfény és akcentus. Ha szükségem van némi kitöltési világításra a lemez egyik oldalán, csak egy ezüst fénytárcsát használok, hogy visszaverjem a fényt az akcentus fényéből a lemezre. Ez nagyon jól működik, de néha egyszerűen nincs elég fényerőm, vagy nem olyan irányított, mint szeretném, mert a jobb kezemben tartom a kamerát, és a bal kezemmel lengetem a reflektort.

Phottix M180. Обзор светодиодной панели

Ez az eredeti kép a kitöltési fény nélkül. Az elülső húsgolyó unalmasnak tűnik, nincs textúrája.

Most már hozzá több textúra és részlet, és azt is látni, hogy milyen nagy tükör tükröződés a LED panel kiderült, hogy?

Phottix M180. Обзор светодиодной панели

Az új kiemelések a LED panel használatának további előnyei a kitöltési fény számára. Ezenkívül szükség szerint növelhetem vagy csökkenthetem a fénykibocsátás intenzitását, ami rugalmasabbá teszi a használatát. Ez sokkal irányosabb és pontosabb módszer, mint a reflektor használata.

 Phottix M180. Обзор светодиодной панели

Következtetés

Figyelembe véve, hogy csak fotózást csinálok, nem videót, a Fottix M180 felváltotta a tápegységemet, amelyet általában a fényképezőgép táskámban hordok. A modell célja, hogy töltse fel a különböző dolgokat, mint például a telefon vagy más eszközök, beleértve egy pár kis kamerák. Kicsit drágának tűnhet számodra, de ez nem a LED panel fő szerepe.

A Fottix M180 rendkívül hasznos lesz makrófotózáshoz vagy közeli munkához. Az élelmiszer-fotósoknak figyelmet kell fordítaniuk rá, amikor akcentus fényre van szükségük, amikor nagyon közel vannak az edényhez, a panel pedig kitöltési fényforrásként is szolgálhat. Nos, ha egyáltalán rajongója vagy a videók készítésének, akkor tényleg jobban meg kell vizsgálnia az M180-at. Aztán félre a vicceket!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb