Cikkek a fotókról

Érdekes önarcképek, vagy hogyan lehet gyorsan, könnyen és jól fényképezni magát

Ez a cikk nem arról szól, hogy szelfiket készítsen a fürdőszoba tükör előtt, vagy véletlenszerű képeket készítsen a telefon elülső kamerájáról. Jana Machkova (Jana Máčková) fotós arról beszél, hogyan lehet önarcképet készíteni-egy olyan fotót, amely érdekes az összetételéhez és technikájához, néhány ötlettel, ahol első pillantásra egyértelmű, hogy maga készítette. Itt az ideje, hogy megnézzük a lencsét! 

Интересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себя

Milyen formában vannak a fotósok általában, amikor magukról fényképeznek? Mindannyian jól ismerjük a helyzetet. Ha még nem próbáltad ki, most itt a lehetőség, hogy orvosold a helyzetet, és elkezdj portrémodellként gondolni magadra. Nem tetszik, hogy fényképezett egy másik személy? Nos, van kiút. Csak rád van szükséged. Félsz, hogy nem nézel ki nagyon lenyűgözőnek a képeken? Egy önarckép, akkor mindent ellenőrzés alatt. 

Állvány és felszerelés 

Az állvány a legfontosabb berendezés. Ha nem akarsz, hogy készítsen semmit nagy, terjedelmes, a különböző kis, rugalmas állványok nagy. Nem csak a fényképezőgép bárhová történő felszerelésére, hanem a vaku rögzítésére is használhatók. 

Интересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себя

A kamera önkioldójával együtt. Nikon D750, Sigma Art 35 mm/1.4, 1/2500 s, f/3.5, ISO 100

Önkioldó 

Az önkioldó funkció minden fényképezőgépben elérhető, csakúgy, mint az okostelefonokban, így ez egy univerzális megoldás. Önkioldó fotózás egy versenyfutás az idővel, és akkor gyakran kell, hogy több vesz, mielőtt elérné a kívánt eredményt. Ha csak önmagát fényképezi, akkor nem lehet biztos abban, hogy milyen éles lesz a kép, az alacsony f-számmal történő fényképezés nagyon nehéz lehet, sőt gyakran lehetetlen is. Ha a képen a háttérre vagy a mögötted lévő objektumra összpontosít, akkor maga elmosódik. 

Tehát egy magasabb rekeszszám segít itt, ha az alacsony mélységélesség nem a közvetlen cél. Olyan tárgyra (például székre vagy állványra) is összpontosíthat, amelyet korábban a jelenetbe helyezett. Fókuszáljon, majd váltson kézi üzemmódra, nyomja meg a redőnyt, majd lépjen pontosan oda, ahol az előre beállított tárgy található. Ez azonban sok türelmet igényel. Az önkioldó késleltetési ideje (valamint az egyes felvételek közötti intervallum) beállítható a kamera beállításaiban. 

Интересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себя

Itt a fotós állványra tette a kamerát, majd beállította az önkioldót. Nikon D750, Sigma Art 85 mm / 1.4, 1/100 s, f/3.5 ISO 200

Távirányító / Triggerek 

Ami a távirányítókat illeti, mindez az adott kamerával való kompatibilitástól függ. Ez a vezérlés egy nagyszerű kis modul, Mivel megmenti Önt attól, hogy a kamerába kell futnia az önkioldó beállításához. Így lesz bőven ideje felkészülni, mielőtt a redőny kialszik. Csak tartsa a távirányítót a kezében, majd kattintson, amikor szüksége van rá. 

Sajnos van egy hátránya is: nem tudja ellenőrizni az élességet, ezért újra olyan tárgyra kell összpontosítania, amelyet előzetesen be kell állítania. Figyelnie kell az akkumulátor töltésére is, mivel természetesen szeretik (mint minden elektronika), hogy alacsonyan fusson. 

OLVASSA EL:  A színek átvitele a fehéregyensúly korrekciójával

Интересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себя

Lövés egy stúdióban egyetlen vakuval és egy távirányítóval-a tenyerében. Nikon D600, Nikon 70-200 / 2.8. 1/125 s, F/18 ISO 100

Segítők 

Az önarckép készítésének másik módja az, ha megkéri az asszisztensét, hogy helyetted nyomja meg az exponáló gombot. De ki lesz valójában a fotós egy ilyen képhez? Ha ez egy olyan fotó, amit maga készített és készített, beleértve a kamera beállításait is, és az asszisztens csak egy gombra kattintott, akkor ne aggódjon. A kép önarckép lesz. Ha azonban Ön és asszisztense kreatív hozzájárulást nyújtott a fotó tartalmához, akkor mindketten a kép közös “szerzői”. 

Интересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себя

Egy stúdióban önkioldóval forgatták, két villanást és egy reflektort használtak. Nikon D300s, Nikon 50/1, 8. G, 1/80 s, f / 8 ISO 100

Irányítsd a kamerát a telefonról vagy táblagépről 

Ha van olyan fényképezőgépe, amely Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül csatlakozhat telefonjához vagy táblagépéhez, és onnan távolról vezérelhető egy alkalmazáson keresztül, akkor a legegyszerűbb megoldás a keze ügyében. Soha nem volt könnyebb önarckép készítése, mint ezzel a technikával. Hatalmas ellenőrzést gyakorol a végső lövés megjelenése felett, előre tudja, hogy melyik része lesz éles. Így szabadon készíthet képeket még az f legkisebb számával is, mindenekelőtt a telefon képernyőjén, nézze meg, hogy néz ki a végső. Közvetlenül a kezében lévő telefonról lőhet, vagy beállíthatja az önkioldót, majd elrejtheti a telefont valahol, mielőtt a redőny kikapcsol. 

Интересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себя

Lövés a szabadban egy állvány segítségével a Snap Bridge app. Nikon Z6, Sigma Art 35mm / 1.4, 1/800 s, f/1.4, ISO 100

Tervezés 

  • Az önarckép fotózás egy produkció. A hely kiválasztása, a keretezés, a kamera beállításai, valamint a saját elhelyezés a keretben lassú és megfontolt folyamat.
  • Hozzon létre és tartson fenn egy “pillanatfelvétel-listát”, amely tartalmazza a témát, a helyet, a világítási információkat, a kellékinformációkat, valamint a közelgő pillanatfelvételekkel kapcsolatos egyéb funkciókat. Egy ilyen lista többféle módon segít a fotózásban. Először is segít átgondolni a fénykép összes elemét. A képek listájának megtartása a világot a saját fotólencséjén keresztül is meg fogja nézni. Új ötleteket fog keresni, majd rendszeresen letölteni a telefont (ahol a képek listája tárolódik), hogy új ötleteket adjon a fényképekhez.

Önarckép, szelfi vagy droni? 

Az önarckép készítésének számos más módja is van. Azonban jobban belemerülnek a “selfie” zónába, vagy ha drónt használ, akkor “droni”. Az önarcképeket gyakran művészi megközelítéssel társítják. De hogyan lehet megkülönböztetni a művészi önarckép egy közönséges szelfi?

Manapság az önarckép és a Szelfik közötti vonal nagyon vékony, és a “művészi fotózás” kifejezés gyakran ellentmondásos. Ha egy önarckép hozzáadott értéket képvisel, az ötlet mögött, és néhány gondolat beágyazva a fénybe és a kompozícióba, akkor ” önarckép “-nek nevezzük(függetlenül attól, hogy mit használt a felvételhez). Másrészt, ha gyorsan, gondolkodás nélkül csináltad, akkor ez lesz a legáltalánosabb szelfi.

Интересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себяИнтересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себяИнтересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себяИнтересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себяИнтересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себяИнтересные автопортреты, или Как быстро, легко и хорошо сфотографировать самого себя

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb