A fotó

Mit kell lőni tavasszal: win-win ötletek szezonális fotókhoz

A tavasz varázslatos idő mind a professzionális, mind az amatőr fotósok számára. A nappali órák egyre hosszabbak, ami lehetővé teszi, hogy több képet készítsen a szabadban. Megfigyelhetjük a természet megújulását is: a hó elolvad, lédús zöld fű tör át, a rügyek pedig a fákon virágoznak.

Minden tavaszi nap egyedülálló a maga módján, de hogyan lehet egyedi szezonális felvételeket készíteni, amikor oly sok fotós megpróbálja évről évre ugyanazokat a tavaszi jeleneteket rögzíteni?

Úgy döntöttünk, hogy túllépünk a hagyományos tavaszi kompozíciókon, szögeken és témákon a képekhez. Ebben a cikkben ötleteket talál a tavaszi fotókhoz, amelyek lehetővé teszik kreatív megközelítés bemutatását, szakmai készségek fejlesztését, valamint speciális képek hozzáadását a portfóliójához.

Что снимать весной: беспроигрышные идеи для сезонных фото

Hagyományos tavaszi fotózás

Klasszikus tavaszi színek

Meleg, napos paletták (olvassa el a Pantone 2021-es színeiről szóló cikkünket), zöld, sárga és narancssárga, rózsaszín és földes színek árnyalatai, például bézs (lásd a Dulux 2021-es színes változatának gyűjteményét).

A tavasz szimbólumai

Virágok, madarak és madárházak, zöld völgyek, rovarok, tavaszi esőzések és zivatarok, ültetés és kertészkedés, tavaszi ünnepek (Nemzetközi Nőnap, Szent Patrik napja, Húsvét, Anyák napja), szezonális ruházat (gumicsizma, esőkabát, kalap, sál stb.).), kerékpáros utak.

Tavaszi fotók, amelyek a Depositphotos-on keresettek

Tavaszi lakás, háttér virágokkal és szezonális tulajdonságokkal (ruházat és kiegészítők), utcai portrék és tavaszi kártyák.

Olvassa el a “tavaszi színpaletták a trendi projektekhez”című cikket.

Что снимать весной: беспроигрышные идеи для сезонных фото

Ötletek a tavaszi fotókhoz beltérben és Szabadban

1. Válasszon ki egy érdekes objektumot

Tavasszal a madarak észak felé vándorolnak, hogy szaporodjanak, a vadon élő állatok pedig hibernáltak. Áprilisban és májusban megkezdődik a rovarok életciklusa, és a halak ívni kezdenek. Más szóval, van egy hatalmas választéka tárgyak lőni. Sőt, tavasszal mindegyikük leginkább fotogén, mivel társat keresnek.

Javasoljuk, hogy nézze meg a regionális vadvilág útmutatót, és ismerje meg a fotózások jövőbeli hősének szokásait. Készítsen ételt, hogy felhívja az állatot közelebb a kamera, valamint az ágak, levelek, hogy elrejtse a lencse.

Fedezze fel a 2021-es “közelebb a természethez”vizuális trendjét.

Что снимать весной: беспроигрышные идеи для сезонных фото

2. Ossza meg a tavaszi történeteket

Meg lehet mondani egy történetet egy kis utazás néhány aranyos tárgy az otthoni. Például egy játék, amellyel gyermekként elválaszthatatlan voltál, vagy nagyapád régi írógépe. Tervezze meg előre a fotó túra útvonalát, de hagyjon helyet az improvizációnak.

Válasszon egy olyan hátteret, amely ellentétben áll a témával, majd játsszon a skálával. Az ilyen vizuális juxtapositions teszi a képeket kifejezőbb, érdekes. A tipikus tavaszi kompozíciók újraértelmezése, mint például a virágzó faágak az ég felé, váratlan tárgyak elé helyezve.

Что снимать весной: беспроигрышные идеи для сезонных фото

3. Kapcsolja be a növényeket fákká makrofotózással

A makrófotózás lehetőséget ad arra, hogy friss pillantást vessünk a körülöttünk lévő világra és annak szépségére. Amikor a tavaszra gondolsz, sok vizuálisan vonzó dolog jut eszembe: kék ég, fényes virágok harmatcseppekkel, madarak fészkelnek az ablakok alatt. Próbáld meg közvetíteni ezt a varázslatot egy makró lencsével, majd használd a felvételeket a közönség intrikájához.

OLVASSA EL:  Как создать уникальный проект ко Дню святого Валентина: 18 оригинальных идей от креаторов

Próbálja meg végrehajtani a következő ötleteket: készítsen képeket ágak, levelek és virágok úgy, hogy néz ki, mint egy tündér erdő; távolítsa el a vízcseppek a fiatal levelek úgy, hogy hasonlítanak csillagképek az éjszakai égbolton; illúzióját keltik hegyek fa kéreg és moha.

Keressen inspirációt kísérleteihez a “Photo collection: cherry blossom”gyűjteményben.

Что снимать весной: беспроигрышные идеи для сезонных фото

4. Fotózzon a tavaszi zuhanyokról

Nem valószínű, hogy az eső valaha is jobban tetszik, mint tavasszal. Az első tavaszi zivatar villámlással és gördülő mennydörgéssel emlékeztet arra, hogy milyen kicsi az ember a dühöngő elemekhez képest.

A Lightning éjszakai felvétele különleges műfaj, javasoljuk, hogy legalább egyszer gyakorolja az életében. Amellett, hogy a fényes keretek, akkor biztos, hogy egy felejthetetlen élményt. De ügyeljen arra, hogy tartsa be a biztonsági óvintézkedéseket: ne lőjön vihar, miközben a fa alatt áll a mező közepén.

A tavaszi zuhanyok nem olyan veszélyes természeti jelenség, de nem kevésbé érdekesek a fotós számára. Győződjön meg róla, hogy a kamera védett, és megy a vadászat tökéletes felvételek csepp a felszínen a folyó, az emberek mezítláb az utcán, és gondolatok a tavaszi város pocsolyákban.

Что снимать весной: беспроигрышные идеи для сезонных фото

5. Vegye fel a kertészkedést

Az ágak rügyei, a fiatal hajtások, a talajon áttörő hajtások a következő tavasz legnépszerűbb szimbólumai. Ebben az évben nem csak egy új élet születését tükrözheti, hanem hozzájárulhat hozzá. Javasoljuk, hogy néhány növényt telepítsen a kertjébe vagy a lakás ablakpárkányára, majd rögzítse a napi növekedést egy kamerával.

Amint a mag vagy a hajtás felnőtt növényré nő, az összes képet egy kis videóvá kombinálhatja (hozzáadhatja a portfóliójához), vagy tökéletes tartalmat hozhat létre azok számára, akik az optimizmus és a fejlődés szimbólumait keresik kreatív kampányaikhoz.

Még több ötletet találhat a tavaszi fotókhoz itt:”fotógyűjtemény: tavaszi inspiráció”.

Что снимать весной: беспроигрышные идеи для сезонных фото

6. Hozzon létre egy tavaszi tapéta témájú lapos laikus stúdió fotózás

Ha inkább a stúdió fotózás, vagy szakosodott téma, élelmiszer fotózás, hagyja, hogy tavasszal a stúdióban. Ennek többféle módja van.

Először próbáljon meg természetes fényben dolgozni az ablakból (tavasszal válassza a napfelkeltét, a naplementét vagy a déli fényt, amelynek árnyéka kissé megváltozhat az ablak közelében lévő fák miatt). Másodszor, légköri tavaszi felvételeket hozhat létre természetes dekoráció hozzáadásával: virágszirmok vagy rügyek, különböző formájú levelek.

A stúdiófotók tavaszi hangulattal történő kitöltésének másik módja a szezonális kiegészítők használata. Például tavaszi kabátok, kalapok, sálak, gumicsizma.

Что снимать весной: беспроигрышные идеи для сезонных фото

Összefoglalva

A tavasz új lehetőségeket kínál a fotósok számára, függetlenül attól, hogy milyen műfajban dolgoznak. A vadon élő állatok kedvelői megragadhatják ébredését, az élelmiszer-fotósok virágokkal és levelekkel kiegészíthetik a hagyományos gasztronómiai kompozíciókat, a fotó portré mesterek pedig természetes fényekkel kísérletezhetnek.

A tavaszi hátterek egész évben népszerűek a Depositphotos könyvtárban. A tavasszal készített családi portrék (beleértve a szezonális ünnepeket is) szintén igényesebbé tehetik portfólióját raktáron. Ne feledje, hogy a márkáknak tavaszi képekre van szükségük a weboldalakhoz és a közösségi médiatartalomhoz. Ezért olyan népszerűek a szezonális kiegészítőkkel ellátott lapos fekvések.

Szeretnénk, ha tavasszal újra felfedezné fényképezőgépének lehetőségeit, a körülötted lévő világ szépségét, valamint fejlesztené kreativitását. Reméljük, hogy a fotó kísérletek segít változatossá a portfolió Depositphotos és vonzza az új ügyfelek. További ötletek a tavaszi fotókhoz itt találhatók:”10 fotógyűjtemény és marketing ötletek tavaszi kampányokhoz”.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb