Cikkek a fotókról

Ideje fényképezni a havat. Hogyan kell csinálni, vagy 13 snow photography tippek kezdőknek

A szíved egy kicsit ugrik egy gyönyörű téli napon? Készen állsz, hogy kirohanj és elkezdj fotózni? Tippjeink segítenek abban, hogy nagyszerű fényképeket készítsen a hóval borított természetről, és megvédje magát és a fényképezőgépet.

Время фотографировать снег. Как это сделать правильно, или 13 советов по снежной фотографии для новичков

A kontrasztra összpontosítva

Télen kívül a csillogó fehér hó mindent olyan szépen fed le, de a kamera autofókusza nem képes a monoton felületre összpontosítani, ami friss hótakaró. Ügyeljen arra, hogy keressen valamilyen kontrasztos területet, például a kéreg egy faágon hósapka vagy éles árnyék alatt. Fókuszáljon egy ilyen kontrasztterület közepére, nyomja meg félig az exponáló gombot, vagy használja a fényképezőgép hátulján található speciális fókusz gombot. Ha a fókusz még mindig nincs rögzítve, mozgassa a fókuszpontot a tárgy sötétebb területére, majd próbálkozzon újra. Ez általában segít elkapni a fókuszt.

Время фотографировать снег. Как это сделать правильно, или 13 советов по снежной фотографии для новичков

Kamera Beállítások

Állítsa be a kamerát RAW formátumban történő felvételhez. Ha RAW formátumban fényképez, több lehetőség lesz a kép utólagos szerkesztésére. Éppen ellenkezőleg, a JPEG fájlformátum már tömörített adatok, ezért a JPEG-ben lévő képek nem alkalmasak jelentős szerkesztésre.

Válassza ki a becsült (mátrix Nikon) mérés. Az értékelési mérés jól működik. Ezt a kiadványban szereplő összes fotóhoz használták. Ha valóban napos, akkor kipróbálhatja a helyszíni vagy részleges mérést is, hogy megnézze, jobban kezeli-e a fényt.

Время фотографировать снег. Как это сделать правильно, или 13 советов по снежной фотографии для новичков

Kitettség kompenzáció

Alapértelmezés szerint a fényképezőgép megpróbálja szürkévé tenni a havat, ezért állítsa az expozíció kompenzációját +1 vagy +2 értékre. Ez a hó természetesen fehérnek tűnik. Az expozíciókompenzációt már a számítógép képének szerkesztése közben is beállíthatja.

Lövés rekesz prioritás módban

Время фотографировать снег. Как это сделать правильно, или 13 советов по снежной фотографии для новичков

Az apertúra prioritása (av a Canonon, a A A Nikonon) lehetővé teszi a mélységélesség gyors megváltoztatását. Ha fényképezés rekesznyílás prioritás, a kamera kiválasztja az ISO (ha a fényképezőgép automatikus ISO), valamint a zársebesség, akkor csak annyit kell tennie, hogy a váltás rekesz beállítások. Ez nagyszerű hideg időben, lehetővé teszi, hogy több kreativitást mutasson.

OLVASSA EL:  Hogyan kell fényképezni a hópelyheket

Csak friss hó eltávolítása

A friss havazás után a természet egyszerűen elképesztő! Ha fehér Hóra van szüksége nyomok nélkül, gondosan tervezze meg fényképezését, milyen fényképeket fog készíteni, és milyen sorrendben fogja őket készíteni. Lehet, hogy korán kell felkelnie, mielőtt a gyerekek kimennek.

Tartsa melegen az akkumulátorokat

Hideg időben az akkumulátorok nem tartanak sokáig, nagyon kevés töltést adnak az alacsony hőmérsékletektől. Javasoljuk, hogy télen legalább két elemet használjon, dolgozzon az egyikkel, a másik pedig melegen tartsa, például a kabát belső zsebében. Ha a fényképezőgép első akkumulátora nem működik, cserélje ki egy meleg, feltöltött akkumulátorra. Helyezze a helyére egy hideg akkumulátort, amely a felmelegedés után visszaállítja tulajdonságait, majd újra használható.

Tartsa a fényképezőgépet a táskájában

Ha hidegből hozza be a kamerát, kondenzáció alakul ki a fényképezőgépen kívül és belül. Ez károsíthatja a készüléket. Hogyan lehet ezt elkerülni? Ha téli fotózásra megy, készítsen külön lezárt táskát vagy Ziplock táskát a fényképezőgéphez. Amikor visszatér a szobába, és készen áll, hogy menjen be, tegye a kamerát egy légmentesen lezárt zacskóba, és győződjön meg arról, hogy szorosan zárva van. Aztán, amikor a házban vagy, tegye a kamerát valahova, ahol lassan felmelegszik. Ha eléri a szobahőmérsékletet, akkor vegye ki a táskájából, és használja a szokásos módon. A csomagolás tömítettsége nem teszi lehetővé a helyiség nedvességtartalmát a kamera hideg felületein. Fontos, hogy lassítsuk az átmenetet az alacsony hőmérsékletről a szobahőmérsékletre, akkor a kondenzátum nem jelenik meg.

Ne hagyja, hogy a rossz időjárás megállítson

Время фотографировать снег. Как это сделать правильно, или 13 советов по снежной фотографии для новичков

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb