Cikkek a fotókról

Hogyan lehet kötegelt tömöríteni a képeket a minőség elvesztése nélkül?

Számos olyan program és online szolgáltatás létezik, amely lehetővé teszi a képek kötegelt módban történő tömörítését, azaz egyszerre több képet. Íme néhány példa a két ilyen programok, valamint a webes szolgáltatások hasonló funkciókat. Ha részletes utasításokat tartalmazó kibővített listára van szüksége, olvassa el a képek tömörítésére vonatkozó utasításokat SoftSalad.ru.

FastStone Képnézegető

A FastStone Image Viewer (FSViewer) egy teljesen ingyenes képnézegető A Windows rendszerekhez, számos hasznos funkcióval, beleértve a kötegelt feldolgozást is. Az alkalmazás támogatja az összes leggyakoribb képformátumot, valamint a digitális fényképezőgépeken rögzített “raw” (RAW) fényképek számos (több mint 15) formátumát, de nem teljesítette a kódolási eljárást.

FastStone képnézegető könnyen használható. Nézzük meg a JPG formátumban mentett fényképek tömörítésének példáját:

  • Futtassa az FSViewer programot, majd az “F3” gomb megnyomásával vagy az “Eszközök” menüben válassza a “kötegelt konverzió/Átnevezés” lehetőséget.

Как пакетно сжать картинки без потери качества?

  • Megnyílik egy új ablak. A bal oldalon meg kell nyitnia azt a mappát, ahol a feldolgozott képek tárolódnak.

Как пакетно сжать картинки без потери качества?

  • Válassza ki az egérrel tömöríteni kívánt képeket. Ezután kattintson a lista bal oldalán található “Hozzáadás” gombra fotókkal. A feldolgozáshoz a mappában lévő összes fényképet hozzáadhatja az “összes hozzáadása” gombra kattintva. A kiválasztott (vagy az összes) kép megjelenik a programablak jobb oldalán.

Как пакетно сжать картинки без потери качества?

  • Most be kell állítanunk a tömörítési beállításokat. Ehhez kattintson a “Beállítások” gombra a hozzáadott képek listája alatt.

Как пакетно сжать картинки без потери качества?

  • A megnyíló kis ablakban a tömörítési paraméterek beállítása marad. Itt nem változtattunk semmit, kivéve a “JPEG minőség — mint az eredeti fájlban” opció aktiválását.
  • Kattintson az ” OK “gombra a tömörítési beállítások mentéséhez, majd maga a programban adja meg a fényképek mentésének elérési útját (a” kimeneti mappa “mező), majd kattintson a” Start ” gombra a konverziós eljárás elindításához.
OLVASSA EL:  Hogyan készítsünk egy képet a szemedről

Как пакетно сжать картинки без потери качества?

  • Egy másik új ablakban várjuk, amíg az átalakítási folyamat befejeződik. Itt a” Mentés (KB) ” oszlopban láthatja, hogy mennyi a kép tömörítve. Az ablak alsó része a teljes lemezterület-megtakarítást mutatja.

Как пакетно сжать картинки без потери качества?

Ne lepődj meg egy ilyen kis mennyiségű tömörítésen. Először is ez annak a ténynek köszönhető, hogy a fényképeket veszteségmentes tömörítési funkción keresztül futtattuk (nos, majdnem). Másodszor, maga a ” JPG “egy képformátum, amelyet szinte a”sehol máshol” pontig tömörítenek. A PNG képekkel a tömörítés hatékonyabb lesz (bár itt vannak buktatók). Futtassuk például az első elérhető PNG képet az FSViewer segítségével:

Как пакетно сжать картинки без потери качества?

Százalékban a ” PNG “képes volt tömöríteni az eredeti térfogat 84% – át, azaz a tömörítés 16% volt, nem pedig 1%, mint a”JPG” esetében.

Cézium

Egy másik ingyenes program, amelyet a fejlesztők a képek tömörítésének hatékony eszközeként helyeznek el. Vagyis a céziumot csak az igényeinkre tervezték, természetesen kötegelt képfeldolgozási móddal rendelkezik. A program interfész oroszul is készül, de a képformátumok támogatása szempontjából a cézium alacsonyabb, mint az FSViewer. Azonban a főbb formátumok, mint például a JPG, PNG, BMP, valamint néhány kevésbé gyakori formátumokat támogatja az alkalmazás.

A cézium programmal való munka is egyszerű:

  • Kattintson a “képek hozzáadása” vagy a “Mappa megnyitása” gombra, hogy a kiválasztott mappában lévő összes képet hozzáadja a feldolgozáshoz.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb