Cikkek a fotókról

Hogyan kell fényképezni a húst. 10 tipp

A húsfotózás összetett rést jelent az élelmiszerfotózásban. A főtt hús barnásnak és unalmasnak tűnhet. A nyers csirke vonzóvá tétele a keretben még nehezebb. De ne aggódj, Dora Jokkel professzionális élelmiszer-fotós készített neked ebben az anyagban a nagyszerű húsfotók készítésének titkait!

Как фотографировать мясо. 10 советов

Válassza ki a legjobb minőségű húst 

Nyilvánvaló, hogy ez a legfontosabb tanács a felvétel során. A legjobb minőségű húst kell használnia, különösen akkor, ha nyersen fényképezi. A fotós azt javasolja, hogy ne vásároljon húst a szupermarketben, hanem vásároljon hentesektől. Nyugodtan kérje meg a hentest, hogy mutassa meg néhány darab húst, hogy a legesztétikusabb választást tegye. Ne félj túlságosan válogatósnak tűnni, végül is egy élelmiszer-fotós vagy, a “modell” pedig tetszik. Ha aprított hússal kell dolgoznia, kérje meg a hentest, hogy vágja le az Ön számára, amíg friss. 

Как фотографировать мясо. 10 советов

Tartsa frissen a húst, hogy elkerülje az elszíneződést

A nyers hús nagyon gyorsan elszíneződik, ha oxigénhiány van. Helyezzen két darab nyers húst egymás tetejére, és amikor elválasztja őket, egyértelmű színkülönbséget fog látni azokon a helyeken, ahol megérintik egymást. Jobb, ha hagyja, hogy a hús kicsit lélegezzen, ha nyersen akarja lőni. Távolítsa el a csomagolásból, engedje kissé levegőzni, ha több darab van, győződjön meg róla, hogy egymástól elkülönülnek. Győződjön meg arról is, hogy a hús legjobb része a tetején van, különben a másik oldal még mindig elszíneződik.

Как фотографировать мясо. 10 советов

Megszabadulni a csúnya részek

Ha nyers húst fényképez, akkor le kell vágnia a csúnya részeket. Szabadulj meg a furcsa csíkoktól és kövérektől. De ne vágja ki az összes félkövér részek-adnak textúra, mélység, hogy a tárgy. Ezenkívül mindannyian tudjuk, hogy a zsír jobb ízű húsételeket ad, ezért a megfelelő társulásokat okozza.

Как фотографировать мясо. 10 советов

Az élelmiszerfotók nem csak az összetevő jelenlegi állapotát tükrözik. Arra is ösztönzik a nézőt, hogy elképzelje, milyen lesz az étel a jövőben. Ezért néz ki olyan vonzó a vörös, nyers steak zsíros részekkel. Mindannyian elképzeljük, milyen lesz az íze, amikor főzik. 

OLVASSA EL:  Kézi munka egy távoli vaku

Válasszon egyszerű, természetes háttérrel 

Egyszerű, természetes háttérrel nagyon jó a forgatás hús. A hús természetes termék, a mesterséges háttér pedig a képeket nem fogja kedvelni. 

A hús vörös árnyalatai szinte bármilyen háttérrel kiemelkednek. A sötét háttér hozzáadhat egy bizonyos drámát a fényképéhez. A nyers hús keménynek tűnik,színei sötét háttér előtt állnak. A fából készült asztalok vagy pergamenpapír jól néz ki, mint egy ilyen élelmiszer-lövés háttere.

Как фотографировать мясо. 10 советов   Как фотографировать мясо. 10 советов

Ha gyönyörű textúrájú nyers steaket fényképez, próbáljon meg márvány hátteret használni. A hús és a márvány ugyanazokkal a mintákkal rendelkezik, amelyek tökéletesen játszanak a keretben. 

Használja az oldalsó vagy hátsó fényt 

A világítás és az oldalsó világítás nagyon vonzóvá teszi a húst. Az élelmiszerfotózásban a természetes fény a legjobb barátod. Ne helyezze a fényforrást nagyon közel a húshoz, különben túl sokat fog ragyogni. Ez azt jelenti, hogy nincs elég textúra a képen. Győződjön meg róla, hogy a fénye kissé ragyog a húson. Ellenkező esetben unalmasnak tűnik, mintha halott lenne. 

Az alábbi fotó egy szakácskönyvre (“a hús Bibliája”) készült, oldalfénnyel fényképezve, amint láthatja – elég sok fény esik a témára, de még mindig tisztán láthatja a textúrát.

Как фотографировать мясо. 10 советов

Hogyan kell fényképezni a baromfihúst 

Nehéz díszíteni a baromfihúst, hogy jól nézzen ki az élelmiszerfotókban. Mégis egyetért azzal, hogy a nyers csirke nem tűnik olyan étvágygerjesztőnek, mint a nyers steak. A göröngyös csirkebőrnek nincs gyönyörű textúrája. De mégis vannak bizonyos trükkök, amelyek segítenek megmenteni a lövöldözést baromfival.

Как фотографировать мясо. 10 советов

Ha nem kell fényképeznie bizonyos részeket,akkor jobb, ha az egész madarat egészére lőni. Adjunk hozzá gyógynövényeket és kellékeket. Egy egész pulyka a megfelelő dekorációval mindenki egy finom családi vacsorára vagy karácsonyra gondol. Senki más nem fog gondolni a szalmonellára, amikor a képet nézi. Ne felejtsd el megragadni a csirkeszárnyak vagy a szárnyak legnépszerűbb részeit. 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb