Cikkek a fotókról

Hogyan kell fényképezni az újévi tűzijátékot-mindent, amit tudnia kell

Как фотографировать новогодний фейерверк - все, что вам нужно знать

NIKON D700 + 70-200mm f / 2.8 @ 90mm, ISO 200, 5 MP, f/10.0

Nazim Mansurov fotós megosztja saját tapasztalatait, majd elmondja, hogyan lehet a legjobban lőni tűzijátékokat, milyen felszereléseket és fényképezőgép-beállításokat használni a folyamat során. 

Mit kell hozni

  • Kamera – minden DSLR vagy tükör nélküli kamera megteszi.
  • Objektív (ek) – ideális esetben két zoom lencsét is magával vihet, például 24-70 mm-es, 70-200 mm-es egyenértékűnek.
  • Az állvány szükséges felszerelés a tűzijátékok forgatásához a kamera rázása nélkül.
  • Távoli zárkioldás-bár nem szükséges, a távoli zárkioldás lehetővé teszi, hogy képeket készítsen az izzó zársebesség módjában, az alábbi 10.lépésben leírtak szerint.
  • Memóriakártyák – ne felejtsd el legalább egy üres memóriakártyát csomagolni (lehetőleg többet).
  • Tartalék akkumulátor-különösen, ha hideg időben lőni fog, mivel az alacsony hőmérsékletek gyorsan lemerítik a kamera akkumulátorait.
  • Zseblámpa-szükség lehet egy zseblámpa nem csak, hogy a kamera gombok, vezérlők, hanem, hogy képes legyen megfelelően összpontosítani az előtérben objektumot.

Как фотографировать новогодний фейерверк - все, что вам нужно знать

NIKON D700 + 70-200mm f / 2.8 @ 95mm, ISO 200, 3 másodperc, f/20.0

Keresse meg a legjobb helyen lőni tűzijáték

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy eldöntse, pontosan hol fog állni, hogy fényképezze a tűzijátékot. Nem ajánlott, hogy túl közel a tűzijáték, mert akkor folyamatosan felnéz, de nem lesz képes megtalálni a megfelelő, érdekes előtérben. Ezenkívül, ha túl közel kerülsz, szükséged lehet egy széles látószögű lencsére, ami egy másik problémához vezet-ennek eredményeként a nem kívánt tárgyak, például épületek és fák bejuthatnak a keretbe. A legjobb, ha távol áll egy nyitott területen(kis fákkal vagy akár nélkülük). Ideális esetben olyan helyzetben kell állnia, amely a talajhoz képest 45 fokos maximális látószöget biztosít, amint az az alábbi ábrán látható.

OLVASSA EL:  Fotó: M180. LED Panel áttekintése

Как фотографировать новогодний фейерверк - все, что вам нужно знать 

Minél távolabb állsz a tűzijáték fényképezésekor, annál kisebb a szög, annál nagyobb a gyújtótávolság, amire szüksége lehet. Nyilvánvaló, hogy minden helyzet más, ezért csak próbálj meg egy jó helyet találni, tiszta kilátással az égre egy nyitott térben, amely jó szöget adhat a tűzijáték fényképezéséhez. 

Válassza ki a megfelelő kamerát 

Valószínűleg a legalacsonyabb ISO szinteken fog lőni, ami azt jelenti, hogy a képeken minimális mennyiségű zaj lesz. Tehát minden gyors, tiszta és fájdalommentes lesz. 

Válassza ki a megfelelő lencséket 

Ha kompakt fényképezőgépe van, győződjön meg róla, hogy lencséje legalább 5x optikai zoomot képes megtenni (nem digitális). Az optikai zoom azt jelenti, hogy a kamera lencséje fizikailag mozog, hogy növelje az elérést, A digitális zoom pedig azt jelenti, hogy a kamera egyszerűen levágja a kép sarkait, hogy úgy tűnjön, hogy közelebb van. Az optikai zoommal nem áldozza fel a képfelbontást, ellentétben a digitális zoommal. 

De ha tükörreflexes fényképezőgéppel vagy tükör nélküli kamerával lő, akkor valószínűleg felteszi magának a kérdést, hogy melyik lencsét választja a tűzijáték készítéséhez. A Nazim évek óta tűzijátékot készít, és úgy véli, hogy a 70-200 mm-es vagy 70-300 mm-es zoommal rendelkező teleobjektívek a legalkalmasabbak a Tűzijátékokhoz, különösen akkor, ha jó nézőpontból lő, amikor a tűzijáték a távolban felrobban. 

Ha viszonylag közeli távolságból szeretne lőni, akkor a legjobb egy széles látószögű vagy teleobjektív, például 24-70 mm vagy 24-120 mm-es egyenértékű. A tűzijátékok készítéséhez nincs szükség rögzített fókusztávolságú lencsére, nagy rekesznyílással-a zoom objektív tökéletes, mivel a keretezést bárhol mozgatás nélkül finomíthatja. 

Как фотографировать новогодний фейерверк - все, что вам нужно знать

NIKON D700 + 70-200mm f / 2.8 @ 200mm, ISO 100, 25 sec, f/10.0

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb