A fotó

Rögzítse a szezont: ötletek a nyári fotókhoz

A nyár tökéletes alkalom a fotózásra. A napok hosszúak, a természet teljes virágzásban van, órákat tölthet a fényképezőgép beállításaival való kísérletezéssel, készségeinek fejlesztésével szabadban történő fényképezés közben.

Lehetősége van arra, hogy több ezer fotót készítsen, és diverzifikálja portfólióját. De azok számára, akiket jobban érdekel a minőség, mint a mennyiség, és akik inspirációt keresnek, összeállítottuk a nyári fotók ötleteinek listáját. Reméljük, hogy ez motiválja Önt az új kreatív projektekre ebben a szezonban.

Ragadja meg a mindennapi élet szívből jövő pillanatait

Szeretjük a fotózást, hogy megőrizzük az őszinte, értékes pillanatokat. Azokat a dolgokat, amelyek csak az emlékezetedben maradnak, képekben lehet rögzíteni, és bármikor visszatérhet hozzájuk.

Sőt, a fotó lehetővé teszi, hogy megosszák ezeket a pillanatokat olyan emberekkel, akik nem voltak ott. A szívből jövő pillanatok képei arra is motiválhatnak másokat, hogy több időt töltsenek családjával és barátaival, vagy hogy még a nehéz időkben is higgyenek a legjobbakban.

Nyáron a napok hosszabbak,így egy nap alatt több fotózást is készíthet, az utcán pedig embereket lőhet. Az érzelmek, amelyeket a modellek a természetben tapasztalnak, valószínűleg élénkebbek lesznek, mint a stúdióban. De az érzelmek a legfontosabb dolog a fotózásban.

Запечатлеть сезон: идеи для фотографий летом

Közvetítse a szezon hangulatát

Összeállítottunk néhány ötletet néhány lenyűgöző nyári fotóhoz. Keressen egy virágmező és lőni frolicking gyerekek vagy emberek a háttérben egy lenyűgöző naplemente. Készítsen fényképeket barátairól, akik nyaralni vagy családi ünnepeket ünnepelnek. Ezek az események sok pozitív érzelmet hoznak az embereknek.

Vegyen részt egy tematikus versenyen

Nem csak képeket oszthat meg a közönséggel, hanem tematikus fotópályázatokra is elküldheti őket, például a Depositphotos 2.0 hitelességét. Célja, hogy megmutassa, mit jelent a fotósok hitelessége,valamint támogassa a szakemberek és az újonnan érkezők munkáját. A versenyen való részvétel szabályai nagyon egyszerűek:

1. Ossza meg a képet vagy képsorozatot az Instagram-on.

2. Jelölje meg őket a @depositphotos_contest programmal, majd adja hozzá a #authenticity_is hashtagot.

3. Töltse ki az űrlapot.

Azzal, hogy részt vesz a versenyen, van egy esélyt, hogy megnyerje a tükör nélküli kamera, és kap más bónuszokat. Tudjon meg minden részletet róla itt.

Lő látványos csendéletek

A különböző virágok, gyümölcsök, zöldségek, bogyók teszi a nyár a tökéletes szezon ebben a műfajban a fotózás. Hosszú nappali órák, zöld tájak, mint a háttér lehetővé teszi, hogy a légköri, színes fotók szinte bármikor.

Mivel a természet már elkészítette a legjobb kellékeket az Ön számára, mindössze annyit kell tennie, hogy érdekes kompozíciót hozzon létre. Gondolj, hogyan kell rendezni a virágok, bogyók, gyümölcsök. Csak elhelyezés őket a közepén az asztal más tárgyak egy jó ötlet, ha csak megteszi az első lépéseket a csendélet fotózás, és szeretné, hogy a gyakorlatban több.

Запечатлеть сезон: идеи для фотографий летом

Ha sok éves tapasztalata van ebben a műfajban, válasszon egy nyitott kompozíciót. Próbálja meg rendezni a virágok, gyümölcsök véletlenszerűen, majd adjunk hozzá egy lebegés hatása, hogy a tárgyak a Photoshop.

A festői nyári csendélet érdekében inspirálhat a legendás művészek munkáiból. Például hozzon létre egy projektet a híres festmények saját értelmezésével, mint például a Caravaggio” gyümölcskosár”, valamint a” csendélet almával” Cezanne. Ez valódi kihívás lehet a fotós számára, valamint szokatlan módja annak, hogy érdekes képekkel diverzifikálja a portfóliót.

Rendezzen egy fotózást a ház stílusában.

A világjárvány idején sokan radikálisan megváltoztatták életmódjukat. A nyüzsgő városokról a csendes vidékre váltottak, és új tapasztalataikat megosztották a közösségi hálózatokon. Tehát a ház stílusának korábban meglévő trendje hihetetlen népszerűségre tett szert, divatos jelenséggé vált ezen a nyáron.

OLVASSA EL:  Победители фотоконкурса Depositphotos 2020

Piknik a mezőn, szedés bogyók, gyümölcsök, kertészkedés, vintage és vászon ruházat, és a szabad időt töltünk a család a fő jellemzője a lelkipásztori életmód, amely ünnepli ezt a mozgást. Akár divatfotózást, akár csak közösségi média fotózást végez, a ház stílusú fotók díszítik az Instagram oldalt vagy a Portfólió webhelyét.

Запечатлеть сезон: идеи для фотографий летом

Készítsen fotójelentést a szabadtéri vakációról vagy a túráról

A ház stílusa mellett a helyi turizmus is népszerűvé vált. A hegyekben való kirándulások, sátrakban, nappali túrákban vagy csak kempingekben való tartózkodás a legjobb megoldás, ha a határok zárva vannak, de erőt kell szereznie.

Ha ezen a nyáron ilyen kirándulást tervez, ne felejtse el elhozni a fényképezőgépet. A túra vagy a tábor életét az elejétől a végéig naplóformátumban filmezheti. Minél több részletet rögzít, annál érdekesebb lesz a projekt.

Kezdje a kutatással. Gondoljon arra, hová szeretne menni, függetlenül attól, hogy vannak-e feltérképezetlen helyek az Ön országában. Konzultáljon a barátaival és családjával. Tudja meg, milyen helyi látnivalók úgy gondolják, a legfestőibb és legérdekesebb.

Akkor tervezze meg az útvonalat. A bajok és az előre nem látható helyzetek elkerülése érdekében jelölje meg azokat a helyeket, ahol éjszakára maradhat. Még hegyi hegyek vagy strandok is lehetnek. A nyári éjszakák melegek és rövidek, így extra dolgok nélkül túrázhat.

Запечатлеть сезон: идеи для фотографий летом

Ha ez az első ilyen tapasztalata, akkor új horizontokat nyithat meg az Ön számára. Érdekes felvételek készítéséhez ki kell lépnie a kényelmi zónából, de a közönség biztosan értékelni fogja.

Ön is létrehozhat egy filmet az utazás, mint az ukrán blogger Anton Ptushkin tette. Dokumentálta a Kárpátokba vezető útját. Próbáljon inspirációt találni legutóbbi munkájában.

Mutasd meg a varázslatos napfelkeltét, naplementét egy fotó projekt

Fényképezés napfelkeltét, naplementét tűnhet, mint egy banális ötlet a nyári fotózás, de könnyen kapcsolja be a légköri projekt. Elég, ha egy képsorozatot egyetlen téma egyesít.

Képzelje el, hogy minden nap ugyanabban az időben forgatja a napfelkeltét. Ez egy érdekes projekt lehet, amely megmutatja, hogyan változik a természet a nyár folyamán. Ne félj a rossz időjárástól vagy az alváshiánytól. A projekt eredményei értékesebbek lehetnek, mint néhány órányi alvás, amelyet később felzárkózhat.

Ha blogol a fotózásról, ez a nyári fotóprojekt arra is ösztönözheti Önt, hogy gyakrabban írjon. Például minden nap vagy hetente egyszer ossza meg tapasztalatait, leírva az Ön nehézségeit, az Ön által tapasztalt érzéseket, valamint a látott tájakat. Sőt, a korlátozások miatt ez a nyár tökéletes alkalom a fotózás kísérletezésére.

Запечатлеть сезон: идеи для фотографий летом

Vegyünk egy esélyt, hogy megpróbálja víz alatti fotózás

Ha a korábbi nyári fényképezési ötletek kissé unalmasnak tűnnek számodra, a víz alatti fotózás még a legtapasztaltabb szakember számára is kihívást jelenthet. Sok előkészítést igényel, sőt még több gyakorlatot igényel, hogy kényelmesen érezze magát a vízben.

Vízálló kamerát vagy vízálló tokot kell vásárolnia, tiszta, nyugodt vizet kell találnia, ellenőriznie kell, hogy melyik kamera beállításai működnek a legjobban a meglévő világítási körülmények között. Ezt követően fontos, hogy dolgozzon ki egy témát. Fényképezheti a vízi világot, felfedezheti annak sokféleségét. Ez is lehet egy sor ékszer lövés vagy egy divat lő. Az utóbbi esetben fontos meggyőződni arról, hogy a modellek készen állnak egy ilyen szélsőségre.

Ugyanakkor a víz alatti fotózás szórakoztató lehet, mert kísérletezhet vele a nyári vakáció alatt. A búvárkodás, amely lehetővé teszi a korallzátonyok vagy a tengerfenék felfedezését (még a part közelében is), nagyon izgalmas tevékenység.

Запечатлеть сезон: идеи для фотографий летом

Utolsó gondolatok

Akár új készségeket szeretne tanulni,akár csak szórakozni szeretne, ezekkel a nyári fotóötletekkel biztosan nagyon szórakoztató. Az eredmény egy nagy sorozat lesz, amely a szezon végéig hozzáadható a portfóliójához.

Ahhoz, hogy még több inspirációt, fedezze fel ezeket a fotó, projekt ötletek:

1. Hogyan készítsünk kreatív utazási fényképeket a telefonján

2. Nem hiszem, hogy egy témát a fotó projekt? Van 10 Nagy Ötletek [Rész 1]

3. Nem hiszem, hogy egy témát a fotó projekt? Van 10 további ötletek [rész 2]

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb