Cikkek a fotókról

Portré fotózás plusz méretű

Bármely személy portréfotózása összetett folyamat, amely szorosan kapcsolódik a pszichológiához, kommunikációt, empátiát és a szépség tudatosságát igényli. A teljes modellek fényképezése sem kivétel. A portréfotózásnak a legjobban tükröznie kell az embereket. A fényképeket tekintve a modellnek boldognak kell lennie. Mi, fotósok, bizonyos felelősséggel tartozunk azért az érzésért, amellyel elhagyjuk modelljeinket. 

Портретная фотография плюс-сайз

Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/160 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

Tükrözze a fényképezett személy legszebb változatát 

Az emberek nem rendelkeznek egyetlen változata magukat. Több közülük van. Amikor mosolyognak, amikor ráncolnak, amikor egyenesen felállnak, vagy leülnek a számítógépre. Mindenkinek van egy bizonyos színe, frizurája, arckifejezése, amely hízelgő számukra. Feladatunk az, hogy megragadjuk a fényképezett személy legjobb verzióját. 

Портретная фотография плюс-сайз

A modell különösen szép, amikor mosolyog. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/125 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

Портретная фотография плюс-сайз

Az Ama arcának gyönyörű vonala van az állától a fülig, a felülről érkező fény pedig ezt hangsúlyozza. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/160 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

A” nem modell ” típusok nagyobb kihívást jelenthetnek. A nők, a lányok, sőt a férfiak is nagyon érzékenyek. Mindenki ismeri a kétséget, amikor egy nem hízelgő fotót látnak magukról, miközben olyan csúnyanak érzik magukat, mint a képen. 

Hogyan kell gyakorolni a nagyméretű modellek fényképezését 

Zdenka Povolen fotós megkérte két barátját, hogy legyenek modelljei. Itt jön létre a pszichológia. Ő gondosan utasította őket, hogyan kell állni, és hol kell keresni. A fotós hangsúlyozta, milyen szépek és milyen jól néznek ki. És ami a legfontosabb, megmutatta nekik az előzetes felvételeket. Ha a lányoknak nem tetszett valami, a képet azonnal törölték. Nyilvánvaló, hogy sok fotós nem szereti ezt a megközelítést. De, ha azt szeretné, hogy a modell, hogy “kényelmes” dolgozni, boldog, meg kell, hogy ez része a fényképészeti folyamat. Fontos, hogy ne csak a fényképezés technikáját elsajátítsuk, hanem azt is, hogy beállítsuk azt a személyt, akit fényképezni kell. Vagyis egy olyan tárgy, amely úgy érzi, mint “a legszebb”. 

Портретная фотография плюс-сайз

Ama nem szeret nyíltan mosolyogni, így a fotós nem kényszerítette őt erre. Ez nem kötelező. A lány gyönyörű, visszafogott mosollyal, ugyanakkor kényelmesen érzi magát. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/125 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

A plusz méretű modellek fényképeinek néhány jellemzője 

Nem csak arról van szó, hogy melyik pózok működnek, és melyik szögek jobbak. Meg kell értenünk az egész mögött meghúzódó pszichológiát is, és meg kell értenünk, mi történhet, ha a fotós hibát követ el. 

A nagy méretű felvétel meglehetősen egyszerű lehet. 

  • Rendszerint ajánlott a szemmagasság feletti magasságból lőni. Így nem fogja hangsúlyozni a nem hízelgő kettős állát, de nagyobb figyelmet fordít az arcra. Ez azonban a test vizuális összehúzódásához is vezethet.
  • Az alacsony szögből történő felvétel gyakran tilos, de ez még nem minden. Az ilyen szögből történő felvétel növeli a magasságot, és ez jó. De figyeljen az állára. Ebből a szögből nagyobb lesz.
  • A profil fele mindig nagyon hízelgő, a megfelelő helyre helyezett kéz elvonhatja a figyelmet a problémás területről.
  • A keresztezett lábak hangsúlyozhatják a homokóra gyönyörű alakját.
  • Az arc köré helyezett kezek kiemelhetik az egyedülálló arcvonást, miközben elrejtik a kettős állát vagy a nagy nyakát.
  • A függőleges helyzet meghosszabbítja a testet, és elősegíti az Általános karcsúságot.
  • Ne emelje túl sokat az állát. Normális, ha az alany kissé előre húzza, és egyenesen tartja a fejét. Sok fotós ezt a pozíciót “teknősnek” is nevezi – megnyújtja a bőrt a nyakon, modellezi az állkapcsot. Ha leengedi az állát, a szeme nagyobb lesz. A teljes profilkép általában nem jó ötlet, és nem is olyan érdekes nézni.
  • Mozgassa a modell súlyát a lábra, amely hátra van állítva, a csípőt hátra, a mellkasát pedig előre. Ehhez mondja meg a modellnek, hogy mutasson rád a lábujjával, és hajlítsa meg a térdét. Ez kiemeli a görbéket, így a csípő kisebb, a mellek pedig nagyobbak.
OLVASSA EL:  A perspektíva rögzítése a Photoshopban

Портретная фотография плюс-сайз

Alacsonyabb szögben történő felvétel lehetséges, de egy kicsit kreatívabbnak kell lennünk, ha ez nem működik a téma számára. Ennek ellenére az Ama egyike azoknak, akiknek nincs problémája ezzel a szöggel. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/160 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

Pose ötleteket találhat a Google-on, a Pinteresten vagy akár a YouTube-on is. Az alapvető szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak,vannak ötletek a nagyobb fotózásokra. 

A portréfotózáshoz ajánlott legalább 50 mm-es lencsét használni. A hosszabb fókuszú távolságok azért jók, mert személyes teret adnak a témának. Segít a háttér elmosódásában és az arc torzulásának minimalizálásában is. Minél hosszabb a fókusztávolság, annál vékonyabb az arc és a test. 

Használjon rövid fényt-győződjön meg róla, hogy a modell teste a fő fényforrástól távol helyezkedik el, az arc pedig felé fordul, ez kevesebb vizuális súlyt ad a testnek, de még mindig laposabbá teszi az arcot. 

Портретная фотография плюс-сайз

A lövés a tetejétől szögben van, a kéz játékos pozíciója az arcon, hogy elvonja a testet, ami rövidebbnek tűnik. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/160 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

Különös figyelmet kell fordítani a fényképek kiválasztására 

Tekintse át az egyes fényképeket, majd kérdezze meg magától, hogy a téma tetszik-e. Kérdezd meg magadtól, szeretné, hogy ugyanazt a fotót magadról? Ha képes azonosítani magát a témával, akkor kiválaszthatja a megfelelő fényképeket. 

Általánosságban elmondható, hogy a beszélő emberek képei ritkán fordulnak elő jól. Ha a téma nem mosolyog egy időben, ez általában nem hízelgő. 

Портретная фотография плюс-сайз

Jelentés az esküvő előkészítéséről. Gyönyörű kifejezés, jó megvilágítás és szép szög. Egy ilyen fényképnek a választottak közé kell tartoznia. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/160 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

Legyen óvatos, ha olyan szögekből készít felvételt, amelyek az objektumokat szélesebbé teszik. Már nem csak portrékról beszélünk. Ez vonatkozik a riportfotózásra is. A menyasszony anyái és más rokonai nem fognak örülni annak, hogyan néznek ki az esküvői fotókon. Mit kell mondani a menyasszonyról? 

Портретная фотография плюс-сайз

A fényképezésnek örömet kell hoznia. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/160 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

Mindenki megérdemel egy gyönyörű portrét! 

Egy nagy nő számára nem könnyű megtalálni a fotósot. A legtöbb fotós portfóliója vékony modellekkel van feltöltve. 

Портретная фотография плюс-сайз

A modell a profil felét jó kézhelyzetben mutatja. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/160 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

Портретная фотография плюс-сайз

A képet egy nem professzionális fotós készítette, de a személy tudja, hogyan kell kezelni a kamerát. Ahelyett, hogy a fotózás finomságaira összpontosítana, a modellre összpontosított, aki a cikk szerzője. A fotó nem retusált, de mégis gyönyörű. Nikon D750, Nikkor 105mm Ai-s f/2.5, 1/160 s, f/2.5, ISO 400, gyújtótávolság 105mm

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb