A fotó

Miért szeretjük a fotózást: a szerzők véleménye a világ minden tájáról

Minden fotósnak megvan a saját története arról, hogyan jött a szakmába, valamint saját oka annak, hogy szereti ezt a munkát. Például Burke Knot azt mondta, hogy a fotózás az élet romantikája. Diane Arbus úgy gondolta, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket senki sem látna, ha nem fényképezné őket. Josef Koudelka azt állította, hogy egy jó kép egyszerre sok különböző történetet mesél el.

A World Photography Day, megkérdeztük szerzők a világ minden tájáról, hogy miért szeretik a munkájukat. A mély, őszinte válaszok inspirálja, hogy vegye fel a kamerát, majd menjen egy kaland.

Mikael Tamer

A fényképezés segít kapcsolatba lépni a körülöttem lévő világgal. A kamera lehetővé teszi, hogy szinte bárkivel beszélgetést kezdjen. Ez is egy kulcs, amely megnyitja az ajtókat, és lehetővé teszi, hogy olyan helyekre juthassak, ahol egyébként nem lennék. A fényképezés megváltoztatta a világról alkotott felfogásomat és az emberekkel szembeni hozzáállásomat. Empatikussá tett, és többet megtudtam más emberek életének valóságairól.

A kamerával rögzített idő pillanata örökké tart. Ez teszi különlegessé számomra a fotózást. Ez nem csak egy módja az időutazásnak: a nézőnek lehetősége van megtapasztalni azokat az érzéseket, eseményeket, amelyeket a fotós elfogott. Ezért szeretem a legjobban az utcai fotózást és az őszinte portrékat. Ezek nem képek, ezek valaki más életének epizódjai, amelyeket érzel.

За что мы любим фотографию: мнение авторов со всего мира

© Mikael Theimer

Liam Wong

A lehetőséget, hogy megmutassa a világnak, ahogy látja, hogy megosszák, ami számít, és izgat téged – ez az, ami különlegessé teszi a fotózást számomra. Egyszerűen elhelyezhet egy képet az interneten, így felidézheti valaki emlékeit, vagy inspirálhat egy utazást. A fotózás lehetőséget ad arra, hogy kifejezze magát, valamint többet megtudjon a kompozícióról és a színről.

A fotózás folyamatosan tanul, folyamatosan új érdekes feladatok merülnek fel. Egy másik ok, amiért szeretem a fotózást, az a lehetőség, hogy új helyeket látogassak meg, új emberekkel találkozzanak. A kedvenc emlékeim éjjel sétálnak a városban olyan emberekkel, akikkel a kamerán keresztül találkoztam.

За что мы любим фотографию: мнение авторов со всего мира

© Liam Wong 

Eldar Khamitov

A fényképezés lett a fő módja annak, hogy kifejezzem magam. Segít ellazulni, megszabadulni a napi stressztől és az unalomtól. Megnyugtatja az idegeimet, és lehetővé teszi, hogy minden pillanatban éljek. Számomra a fotózás olyan, mint a meditáció, boldoggá tesz.

OLVASSA EL:  Gyakorlati tippek a beltéri felvételhez

Úgy gondolom, hogy a legjobb kombináció az, ha azt teszed, amit szeretsz, és így keresed meg a megélhetést.

За что мы любим фотографию: мнение авторов со всего мира

© Eldar Khamitov

A Zamurovich testvérek

Ivan Zamurovics

A fényképezés a kezdetektől fogva sokat befolyásolt. Csodálkoztam, hogy egy másodperc töredéke alatt készített kép képes egy egész történetet elmondani.

Később tanúja voltam a fotózás fejlődésének, ami digitális fényképezőgépek létrehozásához vezetett. A technológiai fejlődés sokkal több lehetőséget adott a kreativitásra. Ez különösen igaz olyan programok szerkesztésére, amelyek lehetővé teszik az ötletek, történetek még jobb közvetítését.

Ma a fényképezés ötlete, mint egy történet egyetlen képpel történő elmesélésének módja, fontosabb, mint valaha. Olyan világban élünk, ahol mindenki megoszthat történeteket, blogot, élő adásokat rögzíthet, és másodpercek alatt látható.

A fotózás a legjobb módja annak, hogy megosszák a történetet egy információs világban. Lehetővé teszi a történet minimális mennyiségű információs zajjal történő továbbítását a lehető legrövidebb idő alatt.

Számomra az állományfotós szakma a szabadság.

A teremtés szabadsága.

A szabadság, hogy megteremtsem, amit akarok.

A szabadságot, hogy időt tölteni a családjával.

Pénzügyi szabadság.

За что мы любим фотографию: мнение авторов со всего мира

© Zamurivic Brothers

Boyan Zamurovich

Apánk szintén fotós volt. Szerette a fotózást, de soha nem vetette ránk szenvedélyét. Érdeklődtünk a művészet iránt, amikor apám megvásárolta az első digitális fényképezőgépet. A fotózás digitalizálása fordulópont volt a testvérem és én számára, mert a számítógépek korában nőttünk fel. Aztán komolyan érdeklődtünk a fotózás iránt.

Azóta ez a módja annak, hogy emlékeket hozzunk létre, kifejezzük magunkat, csodálatos dolgokat tegyünk együtt, és testvérek legyünk.

Szinte végtelen számú oka van annak, hogy miért szeretem a szakmámat.

Megpróbálom megnevezni a legfontosabbakat.

Képzelje el, hogy a napot a családjával tölti.

Képzelje el, hogy élvezi az időt a legközelebbi barátaival, és szeretne több időt tölteni velük.

Képzeld el, hogy képes maradni velük egész nap!

Nem kell elképzelni.

Különben is, a bátyámmal dolgozom. Tehát még a munkahelyemen is a családommal vagyok.

Alkotunk. Amikor kreatív munkát végez, van egy különleges érzés. Növekszik, ha megerősítést kap a kreativitásáról. Sok van belőlük.

Nincs olyan szakma, amelyet jobban szeretek.

За что мы любим фотографию: мнение авторов со всего мира

© Zamurivic Brothers

Dina Belenko

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb