Minden a fotóról

Hogyan válhat fotós: tippek kezdőknek

Как стать фотографом: советы для начинающих

Ma a fotós szakma egyre népszerűbb. Egyre több kreatív ember, akik a fotózásra szentelik magukat, olyan kérdéseket tesznek fel, amelyek minden szakmai út kezdetét kísérik. Hol kezdje el karrierjét a professzionális fotózásban? Hogyan válasszuk ki a megfelelő tanfolyamokat a képzéshez, a kreatív kézírás kialakításához? Mindezek a kérdések minden bizonnyal felmerülnek egy kezdő fotós előtt. A mai cikkünkben megpróbálunk választ adni ezekre és sok más kérdésre.

Hol kezdjem?

Как стать фотографом: советы для начинающих

Az első dolog, amit meg kell tanulnod, ha sikeres akarsz lenni: nagyon keményen kell dolgoznod. Folyamatosan, hihetetlen kitartással, hogy felfedezzék a szakma minden új finomságát, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek, általában kövessék azt a képletet, amely tökéletesen tükrözi a siker titkát minden, teljesen minden szakmában. Ezek az univerzális szabályok üregesnek tűnhetnek, de csak első pillantásra. Valójában minden olyan személy, aki képes volt sikereket elérni szakmai tevékenységeiben, képes lesz megerősíteni mindegyikük igazságát. Végtére is, a siker nem esik az égből, a siker a hosszú, kemény munka eredménye. 

Tehát most lépjünk tovább konkrétabb lépésekre.

Első, abba kell hagynod, hogy kétségek gyötörjenek. Minden szakember megerősítheti, hogy a kétségek a legfontosabbak, amelyek szorgalmasan összekeverik a kártyákat a kreatív út elején. És ez nem meglepő. A kezdőnek nincs komoly tapasztalata, nincs bizalma arra, hogy a helyes választás megtörtént. Ezen okok miatt az elején a vágy, hogy visszaforduljon, mindent feladjon, erős lesz, az ellene folytatott küzdelem rendkívül nehéz lesz. Ne feledje, hogy mindig vannak kockázatok. Senki sem mentes tőlük. Csak azt kell, hogy ne essen a csapdák, amelyek tartósan helyezze a kétségek. Amire szükséged van, az a türelem és a jó szerencse reménye. Biztosan hasznosak lesznek az Ön számára.

Másodszor, ne álljon meg egy pillanatra inspirációt keresve. Nagyon fontos a valóság művészi víziójának fejlesztése. És azonnal el kell kezdened. Az inspiráció forrása mindenhol lehet, csak óvatosan kell körülnéznie, hogy ne hagyja ki a pillanatot.  Meg kell találnia a kreatív kézírását. Egy fotós számára ez a legfontosabb dolog. Végtére is, sokkal könnyebb megérteni a technikai finomságokat, mint lelked adni a munkáidnak, hogy valóban életben legyenek, oly módon, hogy rezonáljanak a néző lelkében. Például a híres fotósok munkáinak megtekintése, elemzése segíthet megtalálni kreatív kézírását. Óvatosan elemezze a technikát, vegye észre magának érdekes modorokat a Fotók stílusában. Ne feledje, hogy mindenkinek megvan a saját inspirációs forrása. És idővel változnak. Ami ma remegő örömöt okoz, holnap elhalványulhat, és fordítva is megtörténhet. Ezek mind a kreativitás természetes mechanizmusai. ne félj az impulzusaidtól, és légy merész megtalálni az inspiráció forrásait. Akkor minden biztosan működni fog.

OLVASSA EL:  Как установить и настроить Adobe Photoshop?

Harmadik, figyelmesen hallgassa meg kreatív hangját. Ha elég közel kerülsz a fotózás világához, rájössz, hogy rendkívül változatos. Ez minden bizonnyal lendületet ad a saját kreatív ötleteinek. Fontos, hogy ne hagyja ki a pillanatot. Adja magát a kreatív folyamatnak, nyugodtan kísérletezzen, megszilárdítsa a már megszerzett tudást. Egy bizonyos ponton, akkor jön a felismerés, hogy megtalálta a vonalat. Nem fogod kihagyni. 

Negyedik, készítsen annyi fényképet, amennyit csak tud. Minél többet fényképez, annál gyorsabban fog tapasztalatot szerezni. Ez a szabály bármely szakmára alkalmazható. A gyakorlat minden munka sikerének egyik legfontosabb kulcsa. 

Tanulási pillanatok

Как стать фотографом: советы для начинающих

Most beszéljünk a szakmai képesítéssel kapcsolatos kérdésekről. Először is meg kell jegyezni, hogy ha profi fotóssá akarsz válni, akkor nem szükséges speciális oktatást szerezni. Ez egy megdönthetetlen tény, amelyet sok jól ismert, nagyon tehetséges fotós is megerősít ragyogó munkájukkal. A fentiek alapján egy teljesen természetes kérdés mindig eszébe jut az oktatási folyamatra fordított idő célszerűségéről. Segítünk megtalálni a választ, de végül magának kell jönnie. 

Meg fogjuk mondani a szakmai út lehetőségeiről, kiválaszthatja azt,amelyet a leginkább elfogadhatónak tart. 

  • Akkor lesz egy fotós asszisztens. Sokan úgy vélik, hogy ez hasznos kezdet lehet egy kezdő számára, de ezt a tényt nagyon könnyű vitatni. Minden attól függ, hogyan épül fel az asszisztens és a fotós közötti kapcsolat. Ha a fotós félúton találkozik veled, és beengedi a munkájuk finomságait, akkor valóban adhat egy bizonyos tudásbázist. Azonban az is lehetséges,hogy olyan asszisztens marad, aki semmit sem tud. De a segítségnyújtás más szempontból is hasznos lehet: lehetőséget kap arra, hogy kívülről lássa a szakember munkáját, ami bizonyos eredményeket adhat. De aligha lesz képes megemészteni a kapott információkat szakmai segítség nélkül, mert az információk elemzéséhez sok szakmai tapasztalat szükséges, amit a kezdőknek természetesen nincs.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb