A fotó

Hogyan szervezzünk egy fotózásra egy stock fotó: lépésről-lépésre útmutató

A fotózás megszervezése egy állományfotóhoz összetett folyamat. De ugyanakkor, ez egy érdekes, szórakoztató tevékenység. Ahhoz, hogy élvezhesse, jobb, ha előre megtervezi az egyes szakaszokat. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a stresszt, és az utolsó pillanatban kiütéses döntéseket hozzon.

Annak érdekében, hogy figyelembe vegye a photostock felvételének minden fontos pontját, részletes lépésről-lépésre készítettünk útmutatót.

1. lépés. Döntse el a témát

A forgatás témájának kiválasztása az első és legfontosabb szakasz, amely segít minden későbbi döntés meghozatalában a fotózás tervezésével és előkészítésével kapcsolatban. Ennek alapján a téma, akkor keresse meg a helyét, modellek, kellékek, berendezések. Ezért próbáljon elegendő időt fordítani erre a szakaszra.

Ha már a fotóállomány szerzője, próbálja meg elemezni a portfólióját, majd állítsa be a feladatot a jövőbeli felvételhez. Mi a célod? Szeretné diverzifikálni portfólióját új történetekkel, vagy képeket szeretne hozzáadni egy olyan témához, amelyet korábban már illusztrált?

Miután eldöntötte a célját, választhat egy win-win témát az állományfotózáshoz, például háttérrel, vagy egy rést, például gyógyszert vagy a dolgok internetét.

A Tanács: egy ismeretlen téma kiválasztásával helyet foglalhat el egy adott rést, majd végül az egyik legsikeresebb szerzővé válhat.

Как организовать съемку для фотостока: поэтапное руководство

Értékelje a sárvédők előnyeit

A téma kiválasztása után próbáljon inspirációt találni az Interneten. Ehhez látogasson el a Pinterestre vagy annak bármely analógjára, majd hozzon létre egy mudboardot a közvetlenül az alkalmazásban történő felvételhez.

Hozzáadhat minden olyan elemet, amelyet a jövőbeli fotózáshoz használni szeretne a sárlaphoz. Ötletek smink, ruházat, kellékek, színkombinációk-minden, ami hasznos lesz az Ön számára. Ezenkívül a mudboard segít abban, hogy jobban közvetítse az ötletet a forgatás többi résztvevőjének.

2. lépés. Válassza ki, majd fedezze fel a helyet

A felvétel előtt a helyszín meglátogatása lehetővé teszi, hogy eldöntse a szükséges felszerelést és kellékeket. Ön is képes lesz arra, hogy értékelje a világítási feltételeket, ami nagyon fontos a kiváló minőségű képek készítéséhez.

A természetben történő felvétel a legjobb egy napsütéses napra. Lenyűgöző képeket készíthet a kék vagy arany óra alatt, amikor a világítás szó szerint minden percben megváltozik.

Meg kell tanulnia a helyet, el kell döntenie a logisztikáról, el kell döntenie, hogyan juthat el a felvételi helyre. Ha van egy csomó felszerelés, kellékek, akkor jobb, ha azonnal megoldja a problémát a közlekedés. Ezenkívül előzetesen fényképeket készíthet a helyről, hogy a tervezés során figyelembe vegye az összes részletet.

Как организовать съемку для фотостока: поэтапное руководство

3. lépés. Keressen egy asszisztens, modellek, stylist

Ugrás erre a szakaszra, vagy sem-ez attól függ, hogy a téma, illetve a helyét. Nem minden forgatásra van szükség asszisztensek, modellek és stylistok csapatához. Néha a modellek vagy egy fotós elegendő egy fotózáshoz.

Ha azt tervezi, egy nagyszabású forgatás, akkor jobb, hogy meghívja egy asszisztens, modellek, stylist. Segítségükkel több professzionális képet kap.

Facebook Facebook Instagram Instagram hirdetések, Instagram hirdetések, Facebook hirdetések, vagy más hirdetés által támogatott közösségek segít megtalálni a megfelelő embereket. De ha hiteles fényképeket szeretne készíteni, próbáljon meg képeket készíteni barátairól vagy rokonairól (ha nem bánja, hogy része a készletportfóliónak), és pénzt takaríthat meg a modelleken.

OLVASSA EL:  Идеи для семейных фотосессий во время зимних праздников

Как организовать съемку для фотостока: поэтапное руководство

4. lépés. Hozzon létre egy listát a berendezések, valamint egy storyboard a fotózásra

Ahhoz, hogy a forgatás sikeres legyen, szánjon időt arra, hogy hozzon létre egy listát a szükséges felszerelésekről és egy storyboardról. Az első feladat egyszerű. Elég, hogy írja le a dolgokat, hogy meg kell, hogy magával, figyelembe véve a téma, a hely, a világítási feltételek. Ezt rendszeres teendők formájában teheti meg. Például írja be, hogy az összes lencsét, állványt, valamint további elemeket kell elhelyezni a berendezés hátizsákjában.

Létrehozása storyboard egy fotózásra több időt és figyelmet igényel. Ez a lőni kívánt keretek listája, rövid leírásokkal. Storyboarding egy nagyszerű módja annak, hogy változatossá a portfolió. Ez lehetővé teszi, hogy előre gondolkodjon a szögekről és a felvételi pontokról, így nem pazarolja az időt erre a fotózás során.

A kényelem érdekében részletesebb vázlatokat készíthet a keretekről, valamint durva leírást adhat arról, hogy a modelleknek hogyan kell pózolniuk a felvétel során.

Bár a forgatókönyv fontos eleme a fotózásnak, hagyjon helyet az improvizációnak. Néha érdemes kicsit eltekinteni a tervtől, hogy spontán és autentikus fotókat készítsenek.

Как организовать съемку для фотостока: поэтапное руководство

5. lépés. Írja alá a modell kiadását

Függetlenül attól, hogy amatőr vagy szakmai szinten készít stock photography-t, mindig kérje meg a modelleket, hogy írják alá a kiadást.

A modell kiadása olyan szerződés vagy megállapodás, amelyet aláír a modellel. Ez megadja a fotósnak a jogot arra, hogy egy adott személy képét saját belátása szerint használja. Ez lehet egy kiadvány a közösségi hálózatokban, egy portfólió weboldalán, egy kiállításon való előadás, nyomtatás vagy eladás egy fotóállományon.

A modell kiadása a következő információkat tartalmazza:

  • a modell teljes neve;
  • a fotós teljes neve;
  • a felvétel dátuma;
  • útlevél-adatminta;
  • mindkét fél aláírása.

Как организовать съемку для фотостока: поэтапное руководство

A kiadásban tartalmazhat egy elemet arról, hogy a modell engedélyt ad-e a felvételről származó összes kép vagy csak az egyes képek használatára.

Még akkor is, ha önarcképeket készít, fotósként és modellként jár el egyszerre, még mindig alá kell írnia a kiadást. Ez lehetővé teszi a képek feltöltését a fotóállományokba, különösen a Depositphotos-ba.

6. lépés. Tesztfelvételek készítése

A stock fotósnak számos feladatot kell elvégeznie-a rövid írástól a fényképezésig. El kell dönteni, hogy egy téma, válasszon egy helyet, modellt találni, hozzon létre egy listát a képeket, néha kiadó kiegészítő berendezések létrehozott világítás, megoldani egyéb kérdések. Ezenkívül ő felelős a munka eredményéért.

Bár a képek minősége javítható az utófeldolgozási szakaszban, nem szabad túl sokat számítania rá. Jobb, ha előre megérkezik a felvételi helyre, és tesztfelvételeket készít. Segítenek megérteni, hogy milyen világítással kell dolgoznia, meg kell határoznia az expozíciót és más fényképezőgép-beállításokat. Ezenkívül látni fogja, hogy a kellékek hogyan néznek ki a keretben, eldöntheti, hogy eltávolít-e vagy hozzáad-e valamit a jobb összetétel érdekében.

Как организовать съемку для фотостока: поэтапное руководство

Végül, de nem utolsósorban, legyen rugalmas!

Az élet kiszámíthatatlan, és sok dolog nem úgy történik, ahogy szeretnénk. Ne aggódj, ha valami elromlik. Jobb gondolkodni azon, hogy milyen előnyökkel járhat ez a helyzet.

Ha a lövésed nem ment jól, nem kell feladnod. Például, ha egy modellnek allergiája van egy fotózás előestéjén, most pedig az egész arcát és testét foltok borítják, próbálja meg eltávolítani. A betegségek a készletfotózás egyik nem nyilvános témája, ezért releváns képeket készíthet erre a résre.

Utolsó gondolatok

Bár az állományfotózás megszervezése nem könnyű feladat, nem szabad túl komolyan venni. Próbálj meg ragaszkodni minden leírt lépéshez, de ugyanakkor próbálj meg csak szórakozni, miközben létrehoz egy mudboardot, fényképez egy helyet, majd kiválasztja a kellékeket. Ne aggódj, mert semmi sem fáj annyira a munkádnak, mint aggasztó, és nem tudsz a fontos dolgokra összpontosítani.

Ha többet szeretne megtudni a fotostockákkal való munka jellemzőiről, olvassa el ezeket a cikkeket:

– 5 stock fotós lépéseket, hogy megértsék az ügyfél

– Képfeldolgozási tippek a stock photography platformokhoz

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb