Cikkek a fotókról

Hogyan készítsünk egy varázslatos téli portrét

A havas időjárású portrékat nehéz elkészíteni az utcai kemény körülmények miatt. Ez a cikk számos technikai és kreatív tippet tartalmaz, amelyek segítenek varázslatos fényképeket készíteni még tökéletlen időben is.

 Как снять волшебный зимний портрет

Tartsa a felszerelés biztonságos minden áron!

Működő kamera vagy meleg ujjak nélkül nem lesz képes a kreativitásra összpontosítani. 

Ennek elkerülése érdekében a következő dolgokat használhatja: 

  • különleges téli kesztyű a fotósok számára
  • lencse tisztító ruhával
  • műanyag zacskó vagy törölköző a fényképezőgéphez és az állványhoz.

Győződjön meg róla, hogy van egy nagy kamera táska. Képes tárolni az elemeket, memóriakártyákat és egyéb szükséges tartozékokat. A legtöbb elem elveszíti a töltést, ha alacsony hőmérsékletnek van kitéve. Győződjön meg róla, hogy elegendő pótalkatrész van veled. 

Maradjon otthonos a kényelmetlenség elkerülése érdekében 

Как снять волшебный зимний портрет

Egy meleg csésze kávé vagy kakaó döntő fontosságú lehet egy forgalmas téli hajtás során

Helyezzen olyan ruhákat, amelyek elegendő helyet biztosítanak a kezének. Minél kényelmesebbnek érzi magát, annál könnyebb lesz utasításokat adni a modellnek. Ne felejts el hozni egy szendvicset és egy termoszt. Ez teszi a modell úgy érzi, otthon, és kapsz egy jó ok arra, hogy több szünetet. 

Győződjön meg róla, hogy van egy menedék a közelben 

Ne veszítse szem elől a helyet csak azért, mert népszerű. A biztonság a siker kulcsa a téli portré készítésekor. A sok hóval rendelkező helyeken veszélyes gödrök jelenhetnek meg. Győződjön meg róla, hogy biztonságos helyeken fényképez – parkok, kertek, jégpályák. Ha távoli helyen szeretne fényképeket készíteni, kedvező időjárási körülmények között menjen ki. Minél nagyobb a csapatod, annál biztonságosabb lesz a modelled ismeretlen helyeken. 

Használja a nyitott nyílást a háttér elmosódásához 

A nyitott nyílás elválasztja a modellt a környező tértől. Minél lágyabb a háttér,annál varázslatosabb lesz a portrék. Ha nehezen tudja használni a kézi fókuszt, ne féljen autofókuszra váltani. 

Burst mód használata 

Как снять волшебный зимний портрет

Győződjön meg róla, hogy a háttér sötét, hogy kiemelje a havat

Nehéz lehet használni a kamerát hóesés közben. Újra létrehozhatja a lehulló havat, ha a modell fújja le a kezét. (Minél fluffier a hó, annál könnyebb felrobbantani.) Lőni az összes részletet, lőni burst módban. Ebben az esetben egy jól nyitott rekesz nem működik. Használjon nagy számú f-et, például az f/3.5-et, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mind az objektum, mind a hó fókuszban van-e.

 Как снять волшебный зимний портрет

Ügyeljen az expozícióra, hogy ne világítsa meg a fényképeket

A fényes hó kiemeli a modell arcát, kellemes légköri világítást hoz létre. Ha nem választja ki a megfelelő expozíciót, a fényterületek túlexponálódnak. A fényképek túlexponálásának elkerülése érdekében készítsen néhány tesztfelvételt a hajtás elején. Ne használjon automatikus módot. A lehető legtöbb képadat mentéséhez készítsen RAW módban. 

Maradj távol a zavaró hátterektől 

A leeső Hóra való összpontosítás, a felmelegedés, valamint a modellre vonatkozó utasítások elvonhatják a figyelmet a kompozíciótól és a háttértől. Győződjön meg róla, hogy a modellt nem veszik körül zavaró tárgyak, például ágak vagy útjelző táblák. Maradj távol a boltoktól és a forgalmas utcáktól. Ez nem valószínű, hogy előnyös a kompozíció. 

OLVASSA EL:  Benjamin Vnuk egy svéd fotós, egyedi stílusban

Győződjön meg róla, hogy Ön és a modell közös képet alkotnak a fényképezés eredményeiről

Как снять волшебный зимний портрет

A téli fotózások egy kicsit bonyolultabbak, mint más portré hajtások. Mielőtt kimenne, jobban fel kell készülnie. Ez magában foglalja az ötletgyűjtést a modelljével. A forgatás előtt, hogy egy listát a fogalmak, ötletek, hogy szeretné, hogy újra. Kérje meg a modelljét, hogy mondja el, mit gondol. Ha lehetséges, adjon meg egy sártáblát, hogy jobban megértsék a látását. Hogyan kell ezt helyesen csinálni, már írtunk a blog anyagában. 

Használja a különböző kellékek egész forgatás 

Как снять волшебный зимний портрет

Annak érdekében, hogy ne készítsen unalmas téli portrékat, fényes, színes tárgyakat tartalmazzon a fényképeiben

A legjobb hó portrék nem csak a téli ruhákról és hízelgő pózokról szólnak. Ahhoz, hogy fényképei kiemelkedjenek, használjon fényes kellékeket, például csillagszórókat stb. Színesítik a téli hangulatot, érdekessé és emlékezetessé teszik a modell arcát.

 Как снять волшебный зимний портрет

Fényképezzen napsütéses időben

Ha egyszerre napos vagy havas, készítsen annyi fényképet, amennyit csak lehetséges! A napfény megvilágítja a lehulló havat, és egy gyönyörű bokeh-t hoz létre. A felhős napon készített fotók nem mindig segítenek a kívánt mágikus megjelenés elérésében. Ha lehetséges, készítsen képeket, amikor napsütéses. Még a könnyű napfény is ragyogni fogja a fényképeit.

Как снять волшебный зимний портрет   Как снять волшебный зимний портрет

Lődd le a sötétben, hogy sötét portrékat hozzon létre

 Как снять волшебный зимний портрет

A meleg és sugárzó portrék alternatívája a mesterséges fény. Az eső hó kiemelésének egyik legjobb módja az, ha fényes fényforrással megvilágítja. Készítsen fényképeket sötét háttéren. Készíthet képeket, mint a fenti bármelyik parkban, utcai lámpákkal. Zseblámpával is kiemelheti a havat. 

Lő festői helyeken, hogy a portrék látszanak

Как снять волшебный зимний портрет

Bár a téli tájak nem olyan fényesek, nagyszerű hátteret nyújthatnak a portrékhoz. Látogasson el a festői foltok a területen egy ködös napon. Lesz szürreális, mesés fotók. További légköri fényképekhez használjon zárt rekesznyílást (például f/5.0). Ez segít abban, hogy a lehető legtöbb élességet rögzítse a keretben. Ha jól nyitott rekesznyílást használ (mint például az f / 1.2), akkor nem lesz képes annyi részletet rögzíteni, de a modell kiemelkedik. 

Használja az eső hó, mint az előtérben

 Как снять волшебный зимний портрет

A hóesés (különösen a bolyhos hó) a mágia megtestesítője. Minél közelebb esik a hó a lencséhez, annál homályosabb lesz. Ez az elmosódás keretezheti a fényképet, amely egyszerű portrékat tesz érdekessé. Ne aggódjon, ha az előtér lefedi a modell testének vagy arcának részeit. Ez szokatlan absztrakt fotókhoz vezethet, mint például a fenti. 

Szünetet tartani, hogy meleg, nem unatkozni

Tartson szünetet, nyújtsa ki a karját, hogy ne érezze a feszültséget. Beszéljen modelljével az új ötletekről. Mivel nyitott, nyugodt lesz, hogy mindenki a csapat jól érzik magukat.

 Как снять волшебный зимний портрет

Következtetés

A hideg téli hónapok nem könnyűek. De nem szabad megállítani, hogy lenyűgöző portrékat készítsen. Használja ezt az időt, mint egy lehetőséget, hogy elmélyítse a tudás a kamera beállításait, összetételét.

Как снять волшебный зимний портрет

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb