A fotó

Gyakorlati tippek a beltéri felvételhez

A beltéri fotózás kihívást jelenthet, különösen világjárvány idején. Nehéz kreatívnak lenni, produktívnak maradni, hosszú hónapokig négy falban. Ezen túlmenően, a lakás nem elég napfény éles, kiváló minőségű képeket. Vannak más korlátozások is, amelyekkel szembe kell néznie a beltéri felvétel közben. De ez nem jelenti azt, hogy el kell hagyni.

Hasznos tippeket készítettünk, amelyek segítenek a sikeres beltéri fotózás elvégzésében.

1. Állítsa be a fehéregyensúly

Észrevetted, hogy néhány beltéri (általában amatőrök által készített) fénykép sárga vagy kék árnyalatú? A kompozíció és a művészi tervezés szempontjából tökéletesek lehetnek, de a helytelen fehéregyensúly-beállítások miatt ezek a képek szakszerűtlennek és rossz minőségűnek tűnnek.

Практические советы по съемке в помещении

Ha a szobában nincsenek ablakok vagy ajtók, amelyek az utcára néznek, a fehéregyensúly beállítása különösen nehéz. Bár a legtöbb DSLR és tükör nélküli kamera ki tudja választani ennek az opciónak az automatikus üzemmódját, gyenge fényviszonyok között nem fog működni. Ebben az esetben a fotósnak minden rendelkezésre álló mesterséges fényforrást használnia kell, majd manuálisan be kell állítania a kamera beállításait.

A megfelelő színhőmérsékletű fényképek készítéséhez állítsa be a fehéregyensúlyt a helyiség megvilágításának típusától függően (lámpa vagy fluoreszkáló).

2. Ablakok és ajtók használata

Ha természetes fény van a szobában vagy a stúdióban, ahol fényképez, akkor szerencséd van. Ebben az esetben csak a kreatív folyamatra összpontosíthat, nem pedig a világítási körülményekre.

De az ilyen helyek nem mindig állnak rendelkezésre. Gyakran a fotósoknak olyan helyiségekben kell dolgozniuk, ahol nincs elég fény. Ahhoz, hogy megoldja ezt a problémát, megtalálja az ablakokat, ajtókat, hogy szembenézzen az utcán, és próbálja meg, hogy a legtöbbet a napfény.

Ügyeljen a fényre, mert a nap folyamán többször változik, nem mindig teremt jó feltételeket. Például délben a nap éles árnyékokat adhat, ami a fényképeit szakszerűtlenné teszi. De ha kora reggel vagy napnyugta előtt lő, elkaphatja az arany órát. A fény ebben az időben nagyon puha, a képek varázslatos arany fényt kapnak. Gondolj csak a hihetetlen ötletekre, amelyeket életre kelthetsz!

Практические советы по съемке в помещении

3. Játssz a fény

Az otthoni képek készítése (nem az utcán) unalmas vagy nehéz lehet, mint az önszigetelési rendszer során. De még akkor is, sok szerző továbbra is létrehozni, annak ellenére, hogy a korlátozások, valamint létrehozott egy egész sor csodálatos képeket. Egyes fotósok felülvizsgálták a napi rutinjukat, míg mások csendéleteket és koncepcióképeket készítettek rögtönzött eszközökkel és otthon talált kellékekkel.

A kreatív beltéri fotózás másik ötlete a fény lejátszása. A szürkület vagy a kék óra alatt fényképeket készíthet, titokzatos árnyékokat rögzíthet a felületeken. Mélységet és autentikus megjelenést adnak a fotóknak.

OLVASSA EL:  Свежий взгляд на travel-фотографию от Александра Ладанивского

Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a fotózás, valamint nyissa meg a további lehetőségeket. A közelmúltban a Depositphotos csapata elindította az Authenticity 2.0 fotópályázatot, és felkérte a fotósokat, hogy mutassák meg, mit jelent számukra a hitelesség. A munkák benyújtásának határideje augusztus 31., így még van ideje hiteles fényképeket készíteni, valamint részt venni a versenyen.

Ebben az útmutatóban megtalálja az összes információt a verseny feltételeiről.

4. Reflektorok használata

Mivel nem lehet elég fény a szobában, ahol a forgatás kerül sor, próbálja kompenzálni ezt a különböző technikák, eszközök. Az egyik egy reflektor. Viszonylag olcsó (más berendezésekhez képest), de jelentősen javítja a képek minőségét, különösen akkor, ha portrékat készít.

A reflektor lehetővé teszi a fény beállítását, lágyabbá vagy nehezebbé téve. Használhatja a fény intenzitásának növelésére vagy további kiemelések létrehozására is, hogy közvetítse az objektum térfogatát vagy alakját.

Ezenkívül a reflektor használható tárgy-vagy élelmiszerfotózásban is. A felület színétől (fehér, fekete, arany vagy ezüst) függően melegebb vagy hűvösebb hangot adhat a képekhez, valamint elmélyítheti az árnyékokat a sötét fényképekhez.

Практические советы по съемке в помещении

5. Kövesse az összetétel szabályait

A beltéri fotózás inspirációt és kreativitást igényel ahhoz, hogy a felvételek professzionálisak legyenek, és más emberek munkájának hátterében álljanak. De a művészi ötlet végrehajtásakor ne felejtsd el a kompozíció alapvető szabályait.

Akkor is, ha új fotózás, biztosan hallott már az aranymetszés, az aranymetszés, illetve egyéb összetételére vonatkozó szabályokat, hogy segítsen létrehozni inkább művészi felvételek. Tartsa szem előtt őket a felvételkészítés során. Próbálj meg előre elkészíteni egy storyboardot, hogy a fotózás során a kreatív folyamatra összpontosítson, ne aggódjon a kellékek és egyéb kérdések elhelyezése miatt.

6. Használjon rögtönzött eszközöket és kellékeket

Míg a beltéri fotózás kihívást jelenthet, előnyei is vannak. Például egy otthoni fotózás során, az irodában vagy a stúdióban használhatja azokat a tárgyakat, amelyek kellékként vannak.

Próbáljon meg létrehozni egy érdekes kompozíciót a konyhai kiegészítőkről. Törölközők, kötények, evőeszközök, edények segítségével rétegeket, textúrákat adhat hozzá, így a fotó összetettebb.

Ha tökéletes modern vagy vintage fürdőszobája van, készítse el a legtöbb blogger instagram-fotóit. Töltse fel a fürdőt vízzel habbal, helyezzen gyertyákat, virágokat az oldalára, készítsen belső képeket, amelyek több ezer kedvelést kapnak a közösségi hálózatokban.

Tény, hogy minden szobában számos lehetőség áll rendelkezésre a beltéri felvételhez. Fontolja meg az összes lehetséges ötletet, majd hozza ki a legtöbbet a kellékek, tér van.

Практические советы по съемке в помещении

Összefoglalva

Akár azt szeretnénk, hogy élesíteni a készségek, változatossá a portfolió, vagy teljesítik az ügyfél érdekében, ezek az egyszerű beltéri fotózás tippeket segít abban, hogy nagy fotók. Először próbálja meg követni az összetétel szabályait, gondosan állítsa be a kamera beállításait. Ha ezt elsajátítod, megszegheted a szabályokat, és teljesen új szintre emelheted a munkádat.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb