Fotóiskola

Hogyan válthatok át az Adobe Lightroom-ról egy Pro rögzítésére?

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

Ha arra gondolt, hogy váltson az Adobe Lightroom-ról egy Pro rögzítésére, akkor itt az ideje. Capture One Pro 20 most jön egy továbbfejlesztett színszerkesztő, Zajcsökkentő mód, valamint egyéb eszközök. Továbbfejlesztett DNG támogatást és több kamerával való munkavégzést kínál. Capture One Pro színkorrekció eszközök felülmúlhatatlan, valamint a képesség, hogy a munka rétegek kapsz több lehetőséget a feldolgozási folyamat.

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

Ha ideges, hogy nehezen dolgozik egy új munkaterületen, ne aggódjon-a Lightroom ismerete nagyszerű alapot nyújt Önnek a Capture One Pro megtanulásához. A két program alapvetően ugyanúgy működik, mivel lehetővé teszik a fényképek biztonságos módosítását azáltal, hogy adatbázisban tárolják őket, és nyomon követik a képek tárolásának helyét.

Íme tíz tipp, hogy segítsen átmenet Lightroom elfog egy Pro.

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

1. Importálja a Lightroom katalógust

A Lightroom katalógust átviheti egy Pro rögzítéséhez – ez egy egyszerű folyamat, amely csak néhány gyors lépést tartalmaz. Az átmenet nem befolyásolja a Lightroom katalógust, így a szokásos módon továbbra is használhatja.

Vegye figyelembe, hogy míg az expozíció, a fény, az árnyék, a fehéregyensúly és a forgatás beállításainak módosítása probléma nélkül kerül importálásra, előfordulhat, hogy minden egyes beállítás nem jelenik meg. Ez gyakran előfordul néhány színbeállításnál.

A Lightroom katalógus angol nyelvű áttelepítésének lépésről lépésre szóló útmutatóját lásd itt.

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

2. Nézze meg a Capture One interfészt

Nagy különbség van a Lightroom és a Capture One Pro interfészek között. Míg a Lightroom külön fülekkel rendelkezik a különböző munkaterületekhez, a Capture One egyetlen munkaterülettel rendelkezik. Ahelyett, hogy a modulról a modulra ugrana bizonyos funkciók végrehajtásához, az összes eszköz mindig kéznél van. Egy csodálatos funkció az, hogy valójában szimulálni egy Lightroom munkaterület, amíg meg nem ismeri a programot, majd eldönti, hogy mit szeretne a munkaterület, hogy néz ki. Ehhez csak lépjen az ablak-> munkaterület – >> migráció elemre.

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

3. Az eszközök testreszabása

A legfontosabb, hogy a legtöbbet hozza ki a Capture One Pro összes funkciójából, az eszközök egyedi testreszabása. Az eszközöket mozgathatja, majd beállíthat egy fület, amely csak azokat az eszközöket tartalmazza, amelyeket rendszeresen használ. Például áthelyezheti a fehéregyensúly eszközt az expozíciós panelre, hasonlóan a Lightroom konfigurálásához. Kattintson a jobb gombbal a fülre az eszköz hozzáadásához vagy eltávolításához.

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

4. Könyvtárak és ülések

A Capture One két irányítási rendszert kínál: könyvtárakat és munkameneteket. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A szervezet szempontjából a Capture One Pro katalógus hasonló a Lightroom katalógushoz. Fontolja meg a Lightroom gyűjteményekhez hasonló munkameneteket, de további funkciókkal. A katalógusok a legalkalmasabbak nagy mennyiségű fénykép rendezésére, míg az egyes keretekhez munkameneteket használnak.

OLVASSA EL:  Подборка лучших материалов по обработке фотографий

A munkamenetek egyszerű mappaalapú munkafolyamatot biztosítanak. Lehetővé teszik a számítógép bármely mappájának megtekintését anélkül, hogy képeket kellene importálnia. A beállítások a képek melletti almappába kerülnek. A munkamenetek kiválóan alkalmasak a beállított munkafolyamatra, általában hatékonyabb megoldásnak tekintik. A munkamenetek lehetővé teszik, hogy az összes fájlt egyetlen projektből tárolja együtt.

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

Miután áthelyezte a Lightroom katalógusát az egyik rögzítésére, létrehozhat és szerkesztheti a fényképeket munkamenetekbe, ha szeretné. Amikor új munkamenetet hoz létre, a Capture One öt mappát hoz létre a merevlemezen. Létrehoz egy fő mappát a munkamenet nevével. Ez a mappa a következőket tartalmazza:

  • Capture: nyers fájlokat tartalmaz.
  • Kimenet: konvertált fájlokat tartalmaz JPEG, TIFF stb. formátumok.
  • Kiválasztja: a “kedvencek” – ként megjelölt képek.
  • Kuka: a nyers szakaszban törölt képek.

Minden olyan kép, amelyet a rögzítés során töröl, a kukába kerül, de nem törlődik a lemezről, amíg fizikailag nem törli őket a mappából.

Mind a könyvtárakat, mind a munkameneteket használom. A katalógusok műfaj szerinti használatát javaslom. Vagy ha csak egy vagy két műfajban lősz, mint én, akkor elkülönítheted a kereskedelmi hajtásokat, például a szerkesztőségből, a készletből vagy a személyesekből. Hozzon létre egy szervezeti rendszert, amely működni fog az Ön számára.

5. Ismerje meg a színszerkesztőt

Sok fotós, aki a Lightroom-ról egy profi felvételére vált, azt mondja, hogy a színminőség minden nyers szerkesztőben felülmúlhatatlan, különösen a természetes bőrszíneknél. Valójában saját bőrszín-szerkesztővel rendelkezik.

Ha hozzászokott a Lightroom HSL csúszkáihoz, a színes eszközök egy olyan terület, amely teljesen újnak tűnik számodra, és előfordulhat, hogy megszokja. Használhatja a színszerkesztőt maszkokkal. Három fülre oszlik: “Basic”, “Advanced” és “Skin Tone”. Az alaplap nyolc színtartományra oszlik, amelyeket egy színkör képvisel, valamint egy másik tartomány, amely lefedi a teljes spektrumot. Itt használhatja a csúszkák, amelyek befolyásolják a színárnyalat, telítettség, fényerő.

Ha egy adott színnel szeretne dolgozni, kattintson a pipetta eszközre, majd kattintson a szerkeszteni kívánt kép színére. A függőleges csúszás a területen befolyásolja a telítettséget. A vízszintes csúszás befolyásolja a színárnyalatot.

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

Az alábbi képen csak narancsot dolgoztam fel anélkül, hogy bármi mást megváltoztattam volna. Ez akkor hasznos, ha olyan fényképen dolgozik, amelynek különböző árnyalatai azonos színűek, csak a megváltoztatni kívánt színeket választva.

Как перейти с Adobe Lightroom на Capture One Pro?

6. Gyakorold a rétegekkel való munkát

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb